Στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου στην Άρτα μεταφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες ο τραγικός πατέρας που ξέχασε το μωρό του στο αυτοκίνητο και πέθανε. Ο 37χρονος είναι από την πρώτη στιγμή σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και μέχρι πριν από λίγο νοσηλευόταν φρουρούμενος σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι θα επιχειρούσε να βάλει τέλος στη ζωή του.
«Να μην τύχει σε κανέναν άνθρωπο, θα ήθελα να χαθώ εγώ και όχι το παιδί μου» ψέλλισε μέσα στο νοσοκομείο όταν οι γιατροί του ανακοίνωσαν το χαμό του παιδιού του. Ήταν εκεί και η 27χρονη σύζυγός του. Και ακολούθησαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας.
Το πρωί, υποβασταζόμενος, ο 37χρονος οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Άρτας και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου.
«Το μωρό δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα»
«Ξεκινήσαμε από το σπίτι στις 07:00. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Το παιδί στο πίσω κάθισμα πρέπει να κοιμόταν, δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα. Το κάθισμα ήταν χαμηλό και δεν το έβλεπα από τον καθρέπτη» φέρεται να δήλωσε ο 37χρονος πατέρας, μετά τον τραγικό θάνατο της κόρης του.
Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας πήρε το μωρό του χθες το πρωί, για να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό και έπειτα θα πήγαινε στη δουλειά του. Όμως αυτό δεν συνέβη και η τραγωδία έγινε αντιληπτή όταν η τραγική μητέρα του μωρού πήγε το μεσημέρι να πάρει το παιδί από τον σταθμό.
«Μπορεί να συμβεί στον καθένα» λέει ο Δημήτης Σούρας για το «σύνδρομο ξεχασμένου μωρού»
«Το σύνδρομο του ξεχασμένου μωρού, επιστημονικά αποδεικνύεται, υπάρχουν τόμοι βιβλίων και υπάρχουν πολλά περιστατικά γύρω στα 900 τον χρόνο στις ΗΠΑ. Δεν έχει σχέση με ψυχική ασθένεια, δεν γίνεται με δόλο. Μπορεί να συμβεί στον καθένα. Δεν έχει σχέση με ηλικία ή αν είναι καλός ή κακός ο άνθρωπος. Είναι μία στιγμιαία απώλεια μνήμης σε άτομα που κάνουν ένα συγκεκριμένο πράγμα και “χτυπά” άτομα που είναι τρομερά αγχωμένα» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Σούρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
«Ξέρω ότι ακούγεται παράδοξο και δεν χωράει στο μυαλό, δυστυχώς εξηγείται επιστημονικά. Έχει σχέση με άγχος, με έλλειψη μνήμης, με έλλειψη ύπνου αλλά και με φάρμακα και αλκοόλ. Δεν έχει σχέση με δολοφονία, με δόλο και με εκδίκηση» καταλήγει ο Δημήτρης Σούρας.