Πόσο ωραίες δείχνουν οι μπανάνες όταν τις αγοράζεις από το σούπερ μάρκετ. Οταν όμως τις παίρνεις σπίτι σου μετά από μερικές μέρες μαυρίζουν και δεν σου κάνει κέφι να τις φας.
Υπάρχει όμως ένας απλός και απίθανος τρόπος, ο οποίος σου εξασφαλίζει ότι οι ωραίες λαχταριστές μπανάνες σου δεν θα μαυρίσουν γρήγορα.
Αν και πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως οι πολύ ώριμες μπανάνες είναι πιο αποτελεσματικές στη θωράκιση της υγείας μας, ο κόσμος προτιμάει τις άγουρες καθώς είναι πιο ωραίες σαν εικόνα.
Η αλήθεια όμως είναι πως όσο περισσότερα μαύρα σημάδια έχει η μπανάνα, τόσο περισσότερο μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Μία μόνο επιφύλαξη: Οι πολύ ώριμες μπανάνες είναι πλούσιες σε σάκχαρα, γι’ αυτό είναι καλύτερο να αποφεύγεται η συχνή τους κατανάλωση από διαβητικούς.
Παρ΄ όλα αυτά αν θέλεις να μάθεις πώς μπορείς να κάνεις τις μπανάνες να μην μαύρισουν τόσο γρήγορα, το μόνο που θα σου χρειαστεί είναι μια πλαστική μεμβράνη.
Συνέχεια άρθρου εδώ
Πηγή: bovary.gr