Πέρασε καιρός για να καταλάβω πως οι άνθρωποι δεν ερωτεύονται όλοι το ίδιο. Υπάρχουν αυτοί που θέλουν να ερωτευτούν και αυτοί που φοβούνται, αντιστέκονται, αρνούνται και τελικά ερωτεύονται γιατί απλά δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Ο έρωτας είναι κάτι που δεν μπορείς να ελέγξεις. Πώς λοιπόν μπορεί να είναι απολύτως προκαθορισμένο το πόσους ανθρώπους θα ερωτευτούμε στη διάρκεια της ζωής μας;
Λένε ότι αυτός ο αριθμός δεν ξεπερνά ποτέ το 3. Μπορεί να είναι μικρότερος, αλλά ποτέ μεγαλύτερος (λένε). Επίσης ισχυρίζονται ότι ερωτευόμαστε τρεις ανθρώπους για διαφορετικό λόγο τον καθένα. Σίγουρα θα το έχεις ακούσει. Ας δούμε λοιπόν τα στάδια αυτής της θεωρίας:
Πρώτη αγάπη και παντοτινή (not)
Η πρώτη αγάπη έρχεται συνήθως όταν είμαστε πολύ νέοι, ίσως και όταν πηγαίνουμε ακόμα στο λύκειο. Είναι η λεγόμενη «ιδεαλιστική» αγάπη, αυτή που μοιάζει με τα παραμύθια που διαβάζαμε παιδιά. Είναι το είδος αγάπης που προσεγγίζει περισσότερο τις επιθυμίες της κοινωνίας (ή και των γονιών μας). Δεσμευόμαστε σε αυτή την αγάπη με την πεποίθηση ότι είναι η μοναδική που θα έχουμε σ’ ολόκληρη τη ζωή μας και δεν έχει καμία σημασία αν δεν τη νιώθουμε «σωστή» ή αν πιάνουμε τον εαυτό μας να προσπαθεί να καταπιεί τις προσωπικές του αλήθειες για χάρη της. Γιατί κατά βάθος πιστεύουμε ότι «έτσι είναι η αγάπη». Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το πώς μας βλέπουν οι άλλοι είναι πιο σημαντικό από το πώς νιώθουμε εμείς. Είναι μια αγάπη που μοιάζει σωστή.
Διαβάστε περισσότερα εδώ: athensvoice.gr