Την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος με αντικείμενο την ενθάρρυνση της ανάπτυξης της τέχνης της μουσικής στην Π.Ε. Κορινθίας υπέγραψε τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και η Πρόεδρος του Ιδρύματος κα Μαρία Χρισταρά.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξήρε το παράδειγμα του Νίκου Καλογερόπουλου και τη σημαντικότατη προσφορά του Ιδρύματος στην καλλιέργεια του Πολιτισμού και την πολιτιστική δημιουργία στην Κορινθία και τόνισε ότι αποτελεί παράδειγμα που μπορεί να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Πελοποννήσου. «Η Περιφέρεια με την προγραμματική αυτή σύμβαση αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή της σε τέτοιες αξιέπαινες δομές που έχουν κρίσιμη συνεισφορά στο πολιτιστικό απόθεμα της Πελοποννήσου και θα συνεχίσει να αποτελεί πολύτιμο αρωγό του έργου τους».
Η κα Μαρία Χρισταρά, Πρόεδρος του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος, από την πλευρά της ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ειδικότερα τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, καθώς «στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου και αντιλαμβανόμενος την προσφορά του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Κορινθίας και της Πελοποννήσου ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη σύναψη της προγραμματικής αυτής σύμβασης, η οποία ενθαρρύνει την ανάπτυξη της τέχνης της μουσικής στην Κορινθία. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου που υπερψήφισαν την προγραμματική σύμβαση, η οποία συνιστά μια βέλτιστη πρακτική συνεργασίας της Περιφέρειας με την κοινωνία των πολιτών».
Αντικείμενο της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί η ανάπτυξη μουσικού συνόλου Συμφωνικής Ορχήστρας στην περιοχή της ΠΕ Κορινθίας και θα υλοποιηθεί μέσω της δωρεάν διευκόλυνσης των πολιτών της ΠΕ Κορινθίας να γνωρίσουν και να
αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους σε μουσικά όργανα όπως βιολί, φλάουτο, βιολοντσέλο κ.ά. υπό την επίβλεψη και παροχή οδηγιών από μουσικούς στο Ωδείο του Ιδρύματος με την οργάνωση κύκλου μαθημάτων μουσικής, με έμφαση στην κλασσική μουσική, τη συνέργεια των τεχνών, και τις νέες τεχνολογίες ήχου.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος.
Στη διάρκεια της δράσης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν διαλέξεις και σεμινάρια από ξένους προσκεκλημένους και να παρουσιάζουν τη δουλειά τους (καλλιτεχνική ή τεχνολογική) σε πλήθος εκδηλώσεων, που θα είναι ανοιχτές στο ευρύ κοινό και/ή θα διαχέονται με τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης».