Ο Παύλος Μαρινάκης πραγματοποίησε σήμερα την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Μεταξύ άλλων, κατά την ενημέρωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτήθη και για τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά από την Κύπρο χθες, το βράδυ της Τετάρτης.
Σχετικά με τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά
«Οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστές», τόνισε αρχικά ο Π. Μαρινάκης και συνέχισε: «Απαντώ στους πολίτες και σε εσάς με μια ρητορική ερώτηση εάν υπάρχει έστω και μισή δήλωση που να υπονοεί υποχωρητικότητα. Δεν υπάρχει στιγμή που ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών ή εγώ εκπροσωπώντας την κυβέρνηση να μην τονίζουμε ότι δεν θα βάλουμε στο τραπέζι ζητήματα εθνικής κυριαρχία».
«Είναι δεδομένο οτι οι ελληνικές θέσεις για το Κυπριακό ταυτίζονται με αυτές της Κύπρου. Είναι δεδομένο ότι η λύση επί τη βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι εθνική μας θέση. Είναι δεδομένο ότι η επανέναρξη διαλόγου με την Τουρκία έχει θετικά αποτελέσματα έστω και στην άτυπη επανέναρξη του. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μαζί, τι θέλει, δηλαδή, η Κύπρος να προδώσει τον εαυτό της; Δεν πρόκειται να συζητήσουμε λύσεις επιζήμιες για την Κύπρο όπως αυτή των δύο κρατών. Θα πορευόμαστε μαζί με την Κύπρο», επισήμανε στην συνέχεια ο κ. Μαρινάκης, σχετικά με το Κυπριακό.
Τι είπε ο Παύλος Μαρινάκης σχετικά με τους “τζάμπα πατριώτες”
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε και σε ερώτηση δημοσιογράφου που μεταξύ άλλων ρώτησε για «τους τζάμπα πατριώτες» με «ονόματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα» και ποιοι είναι αυτοί, με τον κ. Μαρινάκη να απαντά «ότι είναι πολύ εύκολο να τους βρει κανείς. Είναι δύο δρόμοι όταν έχει κανείς κάποιο αξίωμα για να αντιμετωπίσει αυτά τα πολύ ευαίσθητα ζητήματα. Ο ένας ο τζάμπα πατριωτισμός, δηλαδή διατύπωση υπερβολών με κορώνες που δεν οδηγούν πουθενά και απομονώνουν τη χώρα και ο δεύτερος ο δρόμος που επιλέγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Ελλάδα επί των ημερών του έχει συνάψει τις πιο σημαντικές και επωφελείς διεθνείς συμφωνίες ως προς την επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, την ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο. Έχει προχωρήσει στις πιο σημαντικές συμφωνίες για την αμυντική θωράκιση. Έχει ισχυροποιήσει τη θέση της Ελλάδας, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και να μην ξεχνάμε τον διάλογο με την Τουρκία, χωρίς ποτέ να τεθεί ζήτημα κυριαρχίας, χωρίς να ζημιώνεται η χώρα μας στο ελάχιστο. Μέσα από τον διάλογο έχουμε κερδίσει πολλά. Έχουμε εκμηδενίσει τις παραβιάσεις και τις εισόδους από τον Έβρο και στα νησιά, από 93.000 διαμένοντες έχουμε 23.000 σε μια περίοδο που έχουμε αυξημένη πίεση. Στα νησιά μας υποδεχόμαστε νόμιμους τουρίστες και όχι παράνομους μετανάστες. Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της υπευθυνότητας που οδηγεί στην ισχυροποίηση της χώρας».