• Αναζήτηση

Οικονόμου σε Πλακιά: «Συγγνώμη για τη δήλωση μου, να νιώθουν ασφαλείς οι επιβάτες»

Ο πρώην Υφυπουργός μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, απαντά στα ερωτήματα του Νίκου Πλακιά.

Καλεσμένοι στην εκπομπή του MEGA «Χαμογέλα και πάλι» ήταν ο Νίκος Πλακιάς κι ο πρώην Υφυπουργός Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, όπου συζήτησαν για το δυστύχημα των Τεμπών.

Ο Βασίλης Οικονόμου, παλαιότερα, είχε κάνει μία δήλωση που προκάλεσε τον εκνευρισμό γονέων των θυμάτων, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου: «Γιατί μιλάτε συνέχεια για τα Τέμπη; Δηλαδή άμα πέσει ένα αεροπλάνο, θα μιλάτε συνέχεια για την πτώση του αεροπλάνου;»

Στη σημερινή εκπομπή θέλησε να ζητήσει συγγνώμη απ’ το Νίκο Πλακιά για τα παραπάνω λόγια του: «Απ’ τη στιγμή που αυτή η δήλωση ενόχλησε τον κ. Πλακιά και τους γονείς είναι φανερό πως ήταν λάθος. Η δικιά μου ερμηνεία προσπαθούσε να δώσει μία προοπτική στο να διορθώσουμε τα λάθη και να μη μένουμε σε ένα γεγονός, να μην έχουμε ξανά Τέμπη».

Και συνέχισε αναφερόμενος στην ασφάλεια των τρένων: «Ως Υφυπουργός πήρα πρωτοβουλίες και να ξέρετε πως αυτό το αίσθημα της ασφάλειας, που εσείς αντικειμενικά δεν μπορείτε να το έχετε, οι υπόλοιποι συμπολίτες μας να το νιώθουν. Προσπάθησα όσο μπορούσα».

Ο Νίκος Συρίγος, τότε, διέκοψε τον κ. Οικονόμου λέγοντας του: «Αυτό το αίσθημα ασφάλειας που λέτε, δεν το ‘χει ούτε ο Πρωθυπουργός, γιατί στη δήλωσή του στις 2 Μαρτίου είπε ότι “οι υποδομές μας οφείλουν να γίνουν σύγχρονες και ασφαλείς”, άρα δεν είναι».

Ο Νίκος Πλακιάς πήρε κι αυτός το λόγο: «Και πόσο μάλλον όταν ακούω πως “πρέπει να φτιάξουμε ένα καλύτερο σιδηρόδρομο”. Τότε γιατί δε δώσανε 80.000 για μία τυπική τηλεδιοίκηση κι έχασα 3 παιδιά; Πως δώσανε 800.000 για να μπαζώσουν και να ξεμπαζώσουν; Μας πνίγει το δίκαιο. Αν κάνατε αυτά που λέτε εσείς τώρα δεν θα ήμουν εδώ κ. Οικονόμου».

Ροή Ειδήσεων