Οι ελιές είναι μια από τις αγαπημένες τροφές των Ελλήνων εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Τις βάζουμε στα φαγητά μας ενώ μπορούμε να τις φάμε και σκέτες. Μην ξεχνάμε ότι από αυτές βγαίνει και το πολύτιμό μας ελαιόλαδο.
Οι ελιές Καλαμάτας, μάλιστα, παίζουν σημαντικό ρόλο στη δίαιτα και τη διατροφή μας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Μεγαλωμένες κάτω από τον λαμπερό ελληνικό ήλιο, τα ελαιόδεντρα εδώ έχουν μεγαλύτερα φύλλα από τα άλλα είδη ελαιόδεντρων τόσο στην υπόλοιπη χώρα όσο και παγκοσμίως, και έτσι απορροφούν περισσότερο φως του ήλιου.
Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr