• Αναζήτηση

Οι χρυσαυγίτες επιστράτευσαν γονείς, ανίψια και αρραβωνιαστικές για να εξασφαλίσουν αναστολή

Γονείς, ανίψια και άτομα από το φιλικό τους περιβάλλον «επιστράτευσαν» οι καταδικασμένοι της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να πείσουν το δικαστήριο να τους χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Ο πρώην βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης σε μία από τις ελάχιστες εμφανίσεις του στη δικαστική αίθουσα -γεγονός που επισημάνθηκε από την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη- έφερε στην αίθουσα υποβασταζόμενο τον ηλικιωμένο πατέρα του για να πει στο δικαστήριο πως τόσο ο ίδιος όσο και τα εγγόνια του τον έχουν ανάγκη. Μετά τη σύντομη κατάθεσή του, πατέρας Μπαρμπαρούσης και γιος έφυγαν, με τον πρώην βουλευτή να αναμένει πλέον το εάν θα εκτίσει την κάθειρξη των 6 ετών ή θα καταφέρει να παραμείνει ελεύθερος.

Ο δικηγόρος του ζήτησε να του χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την έφεση λέγοντας πως οι γονείς του καταδικασθέντα βουλευτή δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τον γιο τους και έχουν ανάγκη τη βοήθειά του.

Ο ηλικιωμένος πατέρας του Μπαρμπαρούση, στο δικαστήριο
Στην κατάθεσή του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, άνδρας ηλικιωμένος με αναπηρία στα μάτια, είπε: «Ασχολείται με τα χωράφια, τα καλλιεργεί, βοηθάει εμένα και τη μητέρα του, μένει μαζί μας. Έχει χωρίσει και τα τρία παιδιά του είναι με τη μητέρα, ηλικίας 10, 9 και 8. Βοηθάμε και εμείς καμιά κότα, κανένα αυγό η γιαγιά….».

Πρόεδρος: Αν εκτίσει την ποινή του τι θα αλλάξει.

Μάρτυρας: Εγώ είμαι τελειωμένος, απέχω από το Αγρίνιο 40 χιλιόμετρα.

Πρόεδρος: Όταν ήρθε στην Αθήνα σαν βουλευτής, εσάς ποιος σας κοίταγε;

Μάρτυρας: Από τον Μάιο του 2017 έχω πρόβλημα όρασης και η γυναίκα μου παίρνει σύνταξη για 60% αναπηρία.

Μετά την κατάθεσή του ο μάρτυρας αποχώρησε από το δικαστήριο υποβασταζόμενος με τη βοήθεια του γιου του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Ο Μπαρμπαρούσης μάλιστα ρώτησε την Πρόεδρο αν μπορεί να αποχωρήσει και εκείνη του απάντησε: «Ε, τι να σας πω; Είστε κατηγορούμενος 5,5 χρόνια και σας βλέπουμε σήμερα».

Ο ανιψιός του πρώην βουλευτή Νίκου Κούζηλου, που αντιμετωπίζει το φάσμα της κάθειρξης 7 ετών, υποστήριξε ότι ο θείος του «σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να παραμείνει εκτός φυλακής. Υπάρχουν λόγοι να παραμείνει κοντά στην οικογένειά του. Έχει ένα ανήλικο παιδί. Το μόνο εισόδημα που έχει η οικογένειά του είναι από την εργασία του».

Το «παρών» στη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου έδωσαν και οι πρώην βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Ο συνήγορος του Ηλία Παναγιώταρου, τον οποίο η δικαστική απόφαση τον έχει τοποθετήσει στο λεγόμενο «διευθυντήριο» της εγκληματικής οργάνωσης, ζήτησε να μην οδηγηθεί στη φυλακή, αναφέροντας πως η οικογένεια του εντολέα του στηρίζεται αποκλειστικά σε εκείνον.

Νωρίτερα, οι συνήγοροι των υπολοίπων καταδικασθέντων επικαλέστηκαν την «υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη» που θα υποστούν οι εντολείς τους και οι οικογένειές τους εφόσον οδηγηθούν στη φυλακή, και επιστράτευσαν κάθε λογής επιχειρήματα προκειμένου να πείσουν για την αναγκαιότητα να μείνουν ελεύθεροι μέχρι τον δεύτερο βαθμό.

Ο συνήγορος του πυρηνάρχη Περάματος, Αν. Πανταζής, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο εντολέας του «έχει προσφέρει στην ελληνική κοινωνία άλλα δύο παιδιά. Είναι μία συνεισφορά στην κοινωνία. Εάν πράγματι μπει στη φυλακή θα μεγαλώσουν τέσσερα παιδιά πολύ προβληματικά για κοινωνία».

Να μην οδηγηθούν ξανά στη φυλακή οι δύο νεαροί που είχαν αποφυλακιστεί πρόσφατα για τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν και πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με νέα ποινή κάθειρξης 6 ετών, ζήτησαν οι συνήγοροί τους. Μάλιστα ο ένας χαρακτήρισε… περιπέτεια τον ξυλοδαρμό Πακιστανού.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο εντολέας του «ήταν καλός μαθητής στο Γυμνάσιο, έδωσε εξετάσεις, πέρασε στην Πυροσβεστική, αλλά δυστυχώς είχε τη γνωστή περιπέτεια με τον Πακιστανό. Το ΜΟΕ αναγνώρισε ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο και μειώθηκε η ποινή από τα ισόβια στα 20 χρόνια, εργαζόταν στη φυλακή, εξέτισε, και αφέθηκε ελεύθερος».

Κλαίγοντας η αρραβωνιαστικιά του καταδικασμένου σε 10 χρόνια και 2 μήνες ως άμεσου συνεργού του Γ. Ρουπακιά είπε στο δικαστήριο πως χρειάζεται τη στήριξή του για να μεγαλώσει τα παιδιά της και παρακάλεσε να μην οδηγηθεί στη φυλακή ο σύντροφός της.

Γειτόνισσα του πυρηνάρχη Νίκαιας Γ. Πατέλη κατέθεσε ότι ο καταδικασθείς τους πρόσφερε βοήθεια όταν η ίδια και ο σύζυγός της ήταν άνεργοι και δεν μπορούσαν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, ενώ υποστήριξε ότι έχει γράψει τραγούδι κατά της βίας και του bullying.

Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο στις 10:30 το πρωί, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθούν τα αιτήματα να χορηγηθεί ανασταλτικός χαρακτήρας στην έφεση των καταδικασθέντων.

Ροή Ειδήσεων