• Αναζήτηση

Όχι άλλα αποτυχημένα ραντεβού | 4 τρόποι για να τα καταφέρεις!

Και έρχεται εκείνη η στιγμή που αποφασίζεις να βγεις ραντεβού με τον/την εν δυνάμει μελλοντικό/ή σου σύντροφο, αλλά κάθε φορά που βγαίνεις κάτι πάει στραβά και αναρωτιέσαι αν φταις εσύ. Η απάντηση μπορεί να είναι και θετική. Οι ειδικοί μάς ενημερώνουν ότι η ενέργεια κάνει κύκλους, και αν δεν είμαστε εμείς χαλαροί, πώς θα νιώσει χαλαρά ο απέναντί μας;

Αν το ραντεβού σου πλησιάζει και εσύ έχεις “πνιγεί” σε μια κουταλιά νερό, με σκέψεις του τύπου “τι να πω;” και “τι να κάνω;”, όσο κι αν προσπαθείς να το παίξεις χαλαρός και λάιτ σε φίλους και γνωστούς, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις, για να αποφύγεις την αποτυχία.

Να έχεις πάντα, φυσικά, στο μυαλό ότι ένα ραντεβού δεν σημαίνει πως θα οδηγεί πάντα σε ερωτικές καταστάσεις. Κάθε κοινωνική αλληλεπίδραση είναι δεκτή και φυσικά μία ευχάριστη “διαδικασία”. Απόλαυσέ την λοιπόν, ακολουθώντας παράλληλα τις παρακάτω συμβουλές, για να μπορείς στο τέλος της ημέρας να πεις ότι εσύ έκανες ό,τι περνούσε από το χέρι σου…

Αγκάλιασε τη σιωπή

Όλοι έχουμε περάσει από εκείνη τη στιγμή που στο τραπέζι πέφτει “άκρα του τάφου σιωπή” και μπαίνουμε σε μία διαδικασία αγωνίας και άγχους για να πούμε κάτι ωραίο και ενδιαφέρον. Όχι άλλη πίεση. Ο σύμβουλος σχέσεων Daniel Dowling προτείνει να αγκαλιάσουμε τη σιωπή και να αντιμετωπίσουμε τις παύσεις σε μια συνομιλία, ως μία ευκαιρία για να αρχίσουμε να αναπνέουμε πιο ήρεμα.

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να “στύψουμε το μυαλό μας για να πούμε κάτι γαμάτο”, όπως λέει και το άσμα.

Οι παύσεις αξίζει να υπάρχουν για να είμαστε πιο ήρεμοι και χαλαροί. Όσοι πιο ήρεμοι είμαστε εμείς, άλλα τόσο πιο ήρεμο είναι και το ραντεβού μας, πράγμα που ενισχύει την εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, εκείνη τη στιγμή πραγματοποιείται ένας όμορφος κύκλος ενέργειας.

Έλεγξε τη γλώσσα του σώματός σου

Το σώμα μας μιλάει και εμείς αξίζει να το ακούμε την ώρα που το κάνει, καθώς μπορεί να μας «πει» πότε νιώθουμε πιεσμένοι και πότε χαλαροί. Από την άλλη, μπορούμε κι εμείς να ελέγξουμε λίγο σε τι «γλώσσα» θα μιλήσει το σώμα μας στο ραντεβού μας.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην καθόμαστε ακριβώς απέναντι στο ραντεβού μας, καθώς αυτή η στάση είναι συνήθως στάση που στέλνει το σήμα της αναμέτρησης και αυξάνει την πίεση. Σε ένα ραντεβού δεν υπάρχουν λόγοι πίεσης. Είναι μία αλληλεπίδραση με κάποιον άλλον άνθρωπο και το καλύτερο είναι να είμαστε ανάλαφροι, ώστε να απολαύσουμε κάθε στιγμή.

Έτσι, επίλεξε να καθίσεις δίπλα στον άνθρωπο με τον οποίο βγήκες ή έστω, σε γωνία από το πρόσωπό του. Ίσως έτσι, να ανοίξει ο δρόμος για να νιώσετε πιο άνετα ο ένας με τον άλλο και όχι ότι βρίσκεστε σε έναν διαγωνισμό επίδειξης βιογραφικών και δεξιοτήτων.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: pathfinder.gr

Ροή Ειδήσεων