• Αναζήτηση

Ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης στο Ισραήλ: Είδα άσχημες εικόνες, δύσκολη μία αναίμακτη λύση

Ο βουλευτής της ΝΔ στη Μεσσηνία, Μίλτος Χρυσομάλλης συμμετείχε στην αποστολή αλληλεγγύης από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη συμμετοχή βουλευτών και ευρωβουλευτών στο Ισραήλ.

 

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή Συνδέσεις: «Ήταν μία αποστολή αλληλεγγύης βουλευτών και ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκών χωρών και ευρωβουλευτών στα πλαίσια της Υπεραντλατικής Ομάδας Φιλίας με το Ισραήλ. Οι περισσότεροι είμαστε μέλη των αντίστοιχων Κοινοβουλευτικών ομάδων φίλων της χώρας μας. Δηλαδή εγώ είμαι μέλος της ισραηλινής κοινοβουλευτικής φιλίας». Ο κ. Χρυσομάλλης ανέφερε ότι βρίσκονται από την Κυριακή στο Ισραήλ και έχουν επισκεφθεί σημεία όπου έλαβαν χώρα τρομοκρατικές επιθέσεις από τη Χαμάς.

«Είδαμε άσχημες εικόνες. Είναι εικόνες που δεν θα ήθελα να περιγράψω. Συναντήσαμε βουλευτές και από τη συμπολίτευση και από την αντιπολίτευση, συζητήσαμε με τους επικεφαλής του στρατού, μας κάνανε ενημέρωση, επισκεφθήκαμε τα νοσοκομεία των ομήρων, μιλήσαμε με οικογένειες που έχουν δικούς τους ανθρώπους ως ομήρους» περιγράφει στην κάμερα της ΕΡΤ και συνεχίζει:

«Υπάρχει ένα ηθικό πολύ πεσμένο και στο λαό και στο στρατό. Το πλήγμα που δέχτηκαν δεν το περίμεναν. Φυσικά τώρα έχουν ανασυγκροτηθεί και από ότι φαίνεται όλοι μιλάνε για επίθεση. Ξέρετε εδώ σε όλα τα ξενοδοχεία του Ισραήλ και σε αυτό που μένουμε εμείς οι βουλευτές, είναι γεμάτα από κατοίκους των παραμεθόριων περιοχών που τους έχουν μεταφέρει εδώ στην πόλη. Είδαμε δηλαδή ολόκληρες πόλεις στα σύνορα, πόλεις σαν τα Καλαμάτα, να είναι άδειες και να είναι όλοι εδώ, στο Τελ Αβίβ, που είναι το πιο ασφαλές σημείο. Αυτοί οι κάτοικοι στα ξενοδοχεία δεν ξέρουν πότε θα γυρίσουν στα σπίτια τους. Πολλοί έχουν φύγει με ένα ρούχο με τα ρούχα που φοράνε».

Όσο για το αν βλέπει φως στην άκρη του τούνελ, είπε ότι «είναι δύσκολο να γίνει μια αναίμακτη λύση. Να έρθει ειρήνη, να βρεθεί πολιτική λύση. Δεν ξέρω αν είμαστε κοντά σε αυτό» είπε για να καταλήξει:

«Δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να σταματήσει. Εύχομαι να σταματήσει. Μην ξεχνάτε ότι αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ έχει δεχτεί ένα πλήγμα και θέλει να ανορθώσει το ηθικό του. Πρέπει να δώσει μια απάντηση. Εδώ και η κοινωνία συζητάει “Να χτυπήσουμε, να διαλύσουμε τη Χαμάς”. Το θέμα είναι πόσο θα διαρκέσει αυτό. Εγώ θα έλεγα ότι αν είμαστε κοντά σε πολιτική λύση, αυτό θα γίνει μόνο αν άμεσα απελευθερωθούν οι όμηροι για να φύγει από εδώ η οργή».

Πηγή: ΕΡΤ, Συνδέσεις

 

Ροή Ειδήσεων