«Εξαιρετικά δύσκολη», χαρακτηρίζεται η έρευνα που ξεκινάει από την ΕΛ.ΑΣ., για τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο τα τρία κοριτσάκια από την Πάτρα, που έφυγαν από τη ζωή σε διάστημα τριών ετών.
Όπως έγινε γνωστό η έρευνα ανατέθηκε στο τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, μετά την προκαταρκτική που διέταξε ο εισαγγελέας εφετών της Πάτρας και αυτό λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, αλλά και λόγω της ικανότητας και της εμπειρίας του συγκεκριμένου τμήματος, έτσι ώστε να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα.
Στην αναζήτηση για το πώς πέθαναν τα τρία κορίτσια
Οι αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών, αναμένεται αρχικά να αναζητήσουν τους τρόπους θανάτου των τριών κοριτσιών, θα συγκεντρώσουν τους ιατρικούς φακέλους, πραγματογνωμοσύνες, ιατροδικαστικές εκθέσεις, αλλά θα προχωρήσουν και στην κλήση μαρτύρων.
Ανάμεσα σε αυτά τα άτομα, είναι οι ιατροδικαστές που πραγματοποίησαν τις νεκροψίες στις σορούς των τριών κοριτσιών και το προσωπικό των παιδιατρικών κλινικών καθώς υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως υπήρχε δυσκολία στον προσδιορισμό των αιτιών των τριών θανάτων.
Γιατί πήγε στο Ανθρωποκτονιών στην Αθήνα ο φάκελος για τα νεκρά κοριτσάκια στην Πάτρα
Παράλληλα, θα κληθούν και συγγενείς της οικογένειας, ενώ τελευταίοι θα καταθέσουν και οι γονείς των παιδιών.
Στόχος είναι να προσδιοριστεί εάν ο θάνατος τους προήλθε από παθολογικά αίτια ή αν συντρέχουν λόγοι για την περαιτέρω ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.
Σημαντικό στοιχείο οι τοξικολογικές της 9χρονης Τζωρτζίνας που αναμένονται
«Φως» αναμένεται να ρίξουν οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, για την 9χρονη Τζωρτζίνα, μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία μπορεί να πάρει και πάνω από 15 ημέρες.
Για καθέναν από τους αιφνίδιους -όπως χαρακτηρίστηκαν- θανάτους των παιδιών έχουν σχηματιστεί δικογραφίες, οι οποίες μετά από επικοινωνία του Ανθρωποκτονιών με την εισαγγελία, θα φτάσουν στα χέρια τους.
Όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές στο iefimerida «ο θάνατος τριών παιδιών, από μόνο του σαν γεγονός, είναι πολύ σοβαρό. Εμείς θα ερευνήσουμε την υπόθεση, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο όλο θέμα, τίποτα δε πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο».