To Megalopolis Gravel Classic, θα διεξαχθεί στις 26 – 27 Απριλίου 2025.
O δήμος Μεγαλόπολης και η MBIKE, διοργανώνουν το Megalopolis Gravel Classic, στις 26 – 27 Απριλίου 2025.
Πρόκειται για ένα ποδηλατικό (και όχι μόνο) διήμερο, στη Μεγαλόπολη, το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Απριλίου 2025.
Το Σάββατο 26 Απριλίου, τo bike Festival, που διοργανώνεται παράλληλα με το Megalopolis Gravel Classic, στην Κεντρική Πλατεία της Μεγαλόπολης – με τη συνεργασία του Δήμου και τοπικών σεφ – αποτελεί την ευκαιρία για τις τοπικές επιχειρήσεις, να επικοινωνήσουν την τοπική κουζίνα σε όλο τον κόσμο.
Παράλληλα, μία ποδηλατική Expo -ένα σωστό Bike Festival- θα περιμένει τον κόσμο για να δει ποδηλατικά προϊόντα, αλλά και να γνωρίσει τα τοπικά προϊόντα.
Την Κυριακή 27 Απριλίου, θα λάβουν χώρα, δύο διαδρομές 50 και 100 χλμ., στα βουνά της ορεινής Αρκαδίας, καθώς κι ένα City Ride, 5 χιλιομέτρων, στη Μεγαλόπολη.
Το Megalopolis Gravel Classic, είναι ένα διήμερο διασκέδασης, επαφής με την φύση, τις ομορφιές του προορισμού, την τοπική γαστρονομία, το κρασί και τα παραδοσιακά προϊόντα.
Με όχημα το ποδήλατο, προκύπτει μια ευκαιρία για αθλητική απόδραση, τουριστικού χαρακτήρα.
Μια περιπέτεια για τους λάτρεις του ποδηλάτου.
Ο σχεδιασμός των διαδρομών και οι τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα, έχουν γίνει από τον πρώην πρωταθλητή ποδηλασίας, Μεγαλοπολίτη, Βασίλη Αναστόπουλο, που είναι και ο τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης.