«Το τουριστικό μας κεφάλαιο οφείλει να βασίζεται στις εμπειρίες. Φυσικό περιβάλλον, γαστρονομία, τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, ζεστή φιλοξενία. Η Ελλάδα μας μπορεί να τις προσφέρει απλόχερα. Σε αυτό πρέπει να επενδύσουμε και έχουμε το πλεονέκτημα να ξεχωρίσουμε, μέσα σε αυτή την κρίση». Σε αυτό το σημείο στάθηκε ιδιαίτερα ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τον τουρισμό.
Ο κ. Μαντάς τόνισε ακόμα ότι πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και να ξεφύγουμε από τους περιορισμούς του διπτύχου «ήλιος-θάλασσα», που τα τελευταία χρόνια σχεδόν μονοπωλεί το τουριστικό μας προϊόν.
Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να καρπωθούμε περισσότερα από τον φυσικό πλούτο της πατρίδας μας, όλες τις εποχές του έτους και όχημά μας προς αυτήν την κατεύθυνση είναι αφενός η ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού (αγροδιατροφικός, συνεδριακός, θρησκευτικός, ιατρικός, πολιτιστικός, ποδηλατικός, αναρριχητικός τουρισμός κλπ.), αλλά και αφετέρου η στήριξη των τουριστικών επενδύσεων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Ο κ. Μαντάς επίσης στάθηκε στο ζήτημα κατά πόσο μπορεί να συνυπάρξει η προστασία του περιβάλλοντος με την επενδυτική ανάπτυξη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στη χώρα μας υπάρχει τα τελευταία χρόνια «ένας ιδιότυπος περιβαλλοντικός φασισμός, με στόχο τη δήθεν προστασία από την επιχειρηματική ασυδοσία», όμως όπως απέδειξε στην πράξη ο Καπετάν-Βασίλης Κωνσταντακόπουλος και η Costa Navarino, με την εμβληματική τους επένδυση και τις αδιάκοπες προσπάθειές τους για 25 και πλέον χρόνια, οι βιώσιμες αναπτυξιακές επενδύσεις μπορούν και πρέπει να στηρίζονται πάνω στην προστασία του περιβάλλοντος και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε πάντα να κινούμαστε.
Τέλος ο κ. Μαντάς στάθηκε στην προσπάθεια πλειοδοσίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την πλευρά των μικρομεσαίων επαγγελματιών του τουρισμού και της εστίασης, θυμίζοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική της ήταν αυτή που πήγε τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 24%, που αύξησε την προκαταβολή φόρου στο 100%, που κατήργησε το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, που συνέδεσε τις ασφαλιστικές εισφορές με το εισόδημα και που οδήγησε σε φορολογική ασφυξία το σύνολο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.