Μείωση τόσο της ολικής χοληστερόλης, όσο και της LDL (κακής χοληστερόλης) κατά 5%, μετά από χρήση μαστίχας, καταδεικνύει ελληνική πιλοτική μελέτη.
Πραγματοποιήθηκε τον τελευταίο χρόνο στην καρδιολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείο της Χίου «Σκυλίτσειο», και τα αποτελέσματα της ανακοινώθηκαν χθες στο 37ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο.
Ο διευθυντής της καρδιολογικής Κλινικής του «Σκυλίτσειου» Νίκος Σμυρνιούδης, ο οποίος μιλά για τη μελέτη στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή 104, 9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ αύριο Σάββατο, εκφράζει την ελπίδα ότι η μαστίχα θα αποτελέσει σύντομα μία εναλλακτική επιλογή σε άτομα με αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, που δεν επιθυμούν ή δεν χρειάζεται να ακολουθήσουν φαρμακευτική αγωγή.
Διευκρινίζει ωστόσο, ότι σε καμία περίπτωση η μαστίχα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη χορήγηση των ήδη τεκμηριωμένων και καταξιωμένων φαρμάκων.
Από τους χρόνους του Ιπποκράτη μέχρι και σήμερα η μαστίχα είναι ένα «γιατρικό» το οποίο χρησιμοποιείται «δια πάσαν νόσον» θα έλεγε κανείς.
Συνέχεια άρθρου εδώ
Πηγή: iefimerida.gr