Δεν παρέστη τελικά την ακροαματική διαδικασία η Εύα Καϊλή και σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ πήρε παράταση για τις 22 Δεκεμβρίου.
Το δικαστικό συμβούλιο άκουσε όλες τις πλευρές και τελικά αποφάσισε να μην εκδώσει σήμερα την απόφασή του για την προφυλάκιση ή μη της καθαιρεθείσας αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.
Άγνωστο παραμένει ακόμη εάν θα μείνει προφυλακισμένη μέχρι τότε.
Εντός της ημέρας, πάντως αναμένεται η απόφαση για τους υπόλοιπους τρεις συλληφθέντες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς που έχει συγκλονίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Yπενθυμίζεται ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και τρεις ακόμη συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.
«Η προδικαστική ακρόαση για την Καϊλή και τους 3 συγκατηγορούμενους της ολοκληρώθηκε. Βγήκαν κρυφά από το πίσω μέρος του δικαστηρίου. Κανένα μέσο ενημέρωσης δεν είδε κανέναν από αυτούς σήμερα απ’ όσο γνωρίζω. Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβη στην προδικαστική ακρόαση» ανέφερε αρχικά στο Twitter ο δημοσιογράφος Jack Parrock που αποκάλυψε το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο.
Η ελληνίδα ευρωβουλευτής δηλώνει αθώα, με τους συνηγόρους της να υποστηρίζουν, ότι ήταν εντολοδόχος του προεδρείου του Ευρωκοινοβουλίου στο Κατάρ. Η πρόεδρος του Κοινοβουλίου όμως, καταρρίπτει τον ισχυρισμό αυτό. Οι έρευνες των Βέλγων διευρύνονται και αναζητούν την διαδρομή των χρημάτων, προκειμένου να βρεθούν τα πρόσωπα που φέρεται να έστησαν την υπόθεση, και χρηματίστηκαν.
Τα κατασχεθέντα χαρτονομίσματα
Λίγο νωρίτερα, η βελγική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και πληροφορίες από τα μετρητά που βρέθηκαν στο σπίτι της κ. Καϊλή και του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι, στο σπίτι του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι και στο βαλιτσάκι του Αλέξανδρου Καϊλή. Το συνολικό ποσό φτάνει τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως αποκαλύπτει την Τετάρτη η έγκυρη βελγική εφημερίδα L’ Echo, οι βελγικές αρχές κατέσχεσαν μεταξύ άλλων μετρητά ακυκλοφόρητα, που ήταν ακόμη κολλαριστά και δεμένα με λαστιχάκι, και εμφανώς προέρχονταν από άλλη χώρα δεδομένου ότι το Βέλγιο έχει πάψει να τυπώνει χαρτονομίσματα.
Έτσι εφόσον εντοπιστεί η προέλευση των μετρητών αυτών, θα είναι ύστερα εύκολο να αποκαλυφθεί η τράπεζα από την οποία είχε γίνει η ανάληψη των χαρτονομισμάτων, άρα και ο τραπεζικός λογαριασμός και η ταυτότητα του ατόμου που χρεώθηκε την ανάληψη.
Επιπλέον οι αρχές θα μπορέσουν να αναλύσουν τα ψηφιακά αποτυπώματα πάνω στα χαρτονομίσματα και να τα αντιπαραβάλουν με αυτά των υπόπτων.