Mετά από δύο χρόνια πανδημίας αναβίωσε στη Νεστάνη με πάθος και μεγαλοπρέπεια το καθιερωμένο έθιμο του Αϊ-Γιώργη την Δευτέρα του Πάσχα στις 25 Απριλίου .
Ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο γιορτάζουν οι Νεστανιώτες τον Άγιο Γεώργιο έχει ενταχθεί στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το ξεχωριστό αυτό έθιμο που έχει επιβιώσει από τα βάθη των αιώνων έως τις ημέρες μας, κάθε φορά τηρείται με την ίδια ζέση και το παρακολουθεί πλήθος επισκεπτών.
Οι συμμετέχοντες κατεβαίνουν από τον λόφο του Γουλά, προσκυνούν στην Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου, χορεύουν στο αλώνι που βρίσκεται κάτω από το μοναστήρι και στη συνέχεια πεζοί και τραγουδώντας φτάνουν στο χωριό όπου ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι.
Παραδοσιακές τοπικές φορεσιές, αυτοσχέδια τραγούδια που περνούν από γενιά σε γενιά, γκλίτσες στολισμένες με αγριοσέληνα που φυτρώνουν μόνο στον λόφο του Γουλά πάνω από το χωριό της Νεστάνης, και το άλογο στο οποίο ήταν αναβάτης πάντα ο Άγιος Γεώργιος αποτελούν στα συνθετικά στοιχεία του εθίμου που έχει ρίζες βαθιά στο παρελθόν. Το αγριοσέληνο συνδέεται μάλιστα με αθλητικούς αγώνες και με το στεφάνωμα των αθλητών.
Οι συμμετέχοντες κατεβαίνουν από τον λόφο ο οποίος είναι στα 400 μ. του υψώματος του Γουλά πάνω από τη Νεστάνη, χορεύοντας σαν μέλη Χορού αρχαίας τραγωδίας. Έπειτα, προσκυνούν στην Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου και τραγουδώντας κατεβαίνουν με τις παραδοσιακές φορεσιές τους και με τις στολισμένες με αγριοσέληνα γκλίτσες στο αλώνι κάτω από την εκκλησία όπου και καταλήγουν στην πλατεία του χωριού.
Οι τοπικές φορεσιές και τα αυτοσχέδια τραγούδια περνούν από γενιά σε γενιά, αφού πολλοί νέοι συμμετείχαν με χαρά στο εν λόγω έθιμο.