Ο Αλέξης Χαρίτσης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, κάνει κριτική στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ελλιπή στήριξη της εργασίας.
«Αντί ο κ. Μητσοτάκης να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, οφείλει να εξαγγείλει ένα ουσιαστικό σχέδιο στήριξής της εργασίας, ειδικά τώρα που λήγουν οι αναστολές», τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Πειραιάς, Κανάλι 1».
«Επί ΣΥΡΙΖΑ και σε ασφυκτικές συνθήκες καταφέραμε να ρίξουμε την ανεργία κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες» συνέχισε ο ίδιος, αντιπαραβάλλοντας ότι «μόλις χθες ανακοινώθηκε ότι η χώρα μας είναι πρώτη πανευρωπαϊκά στην ανεργία στους νέους, με ποσοστό 39%, και αύξηση τα τελευταία 2 χρόνια».
«Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν αλλά βαθαίνουν την κρίση, ενώ οι παλινωδίες της και η έλλειψη σχεδίου επιτείνουν την ανασφάλεια και την αγωνία στην κοινωνία» υπογράμμισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «μέσα σε λιγότερο από μία ώρα ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε τις αναγγελίες του κυβερνητικού εκπρόσωπου και του υπουργού Ανάπτυξης για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα».
«Ειδικά σε συνθήκες κρίσης πρέπει να τονωθεί η κατανάλωση» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, επαναλαμβάνοντας την «πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ» ενώ επισήμανε ότι «στις επανειλημμένες κρούσεις μας για ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας με κούρεμα και της βασικής οφειλής, η κυβέρνηση απαντά ότι δεν το συζητά». Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οι αποσπασματικες παρεμβάσεις της στην ενέργεια «δείχνουν ότι δεν κατανοεί το μέγεθος του προβλήματος» και ότι «επέλεξε να μην λάβει μέτρα για την ρύθμιση της αγοράς ώστε να σταματήσει η κερδοσκοπία».
«Παρότι επί ΣΥΡΙΖΑ καταφέραμε να βγάλουμε την χώρα από μνημόνια, να ρυθμίσουμε το χρέος και να επιστρέψουμε σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, η οικονομία μας παραμένει η πιο εύθραυστη στην ευρωζώνη» υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης, τονίζοντας ότι «είναι κρίσιμο το Ταμείο Ανάκαμψης να μην διοχετευθεί αποκλειστικά με τραπεζικά κριτήρια αλλά να διευρυνθεί η βάση των ωφελούμενων επιχειρήσεων». «Η ονομαστική ανάκαμψη που θα ακολουθήσει την κρίση που βιώνουμε πρέπει να μετατραπεί σε βιώσιμη ανάπτυξη για όλους» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.