Μήπως ήρθε η ώρα να γίνει και στην Ελλάδα κάτι αντίστοιχο; Ας δούμε, όμως, ακριβώς περί τίνος πρόκειται.
Η πρώτη ιδιωτική σχολή τυριού έχει, ήδη, προγραμματίσει τα πρώτα μαθήματα, δείτε ΕΔΩ.
Μάλιστα, επικεφαλής του προγράμματος διδασκαλίας είναι ο Γάλλος τυροκόμος Ivan Larcher, ο οποίος είναι γνωστός στους διεθνείς κύκλους της Γαλακτοκομίας. Ο Larcher μαζί με τη συνταξιούχο Αυστραλή δικηγόρο Alison Lansley και τις τυροκόμους Carla Meurs και Ann-Marie Monda είχαν το όνειρο να ιδρύσουν το πρώτο «πανεπιστήμιο τυριών» της Αυστραλίας και το έκαναν πράξη.
«Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο μοντέλο, στο οποίο οι τυροκόμοι και το κοινό μπορούν να μάθουν τις δεξιότητες παρασκευής τυριού στο πλαίσιο εμπορικής παραγωγής», δήλωσε η Meurs.
protothema.gr