• Αναζήτηση

Lockdown: Σκέψεις για νέα παράταση έως τις 14 Δεκεμβρίου -Τι θα επηρεάσει την απόφαση Μητσοτάκη

Την περαιτέρω παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου εξετάζουν οι Αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες κυβερνητικού στελέχους.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, από την κυβέρνηση εκτιμούν πως απέχουμε ακόμη αρκετά από την άρση του lockdown, κάτι που δεν φαίνεται να είναι εφικτό πριν από τις 14 Δεκεμβρίου.

Όπως έχει γίνει γνωστό και νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να εξετάζει lockdown «δύο ταχυτήτων», αλλά προσανατολίζεται σε ενιαίο άνοιγμα της χώρας.
Φυσικά, εκείνο που θα κρίνει την όποια απόφαση είναι η επιδημιολογική εικόνα, δηλαδή ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού και η πίεση του συστήματος υγείας.

Σήμερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.013 νέα κρούσματα, 607 διασωληνωμένους και 101 νεκρούς από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο.

Επιμένει το β’ κύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα
Άλλωστε, στη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε πως ναι μεν παρατηρείται υποχώρηση των νέων κρουσμάτων, όχι όμως στον βαθμό που επιθυμούσαν οι ειδικοί.

Την ίδια ώρα, η επιτροπή για τον κορωνοϊό εκτιμά πως η έντονη πίεση στις ΜΕΘ θα εξακολουθήσει τόσο την επόμενη εβδομάδα όσο και πέραν αυτής.

Σε κάθε περίπτωση, οι οριστικές αποφάσεις για το lockdown θα ληφθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, όταν και θα εκπνεύσει η πρώτη παράταση που ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Από βδομάδα οι αποφάσεις των ειδικών για το lockdown
Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραμείνουν οι περιορισμοί σε ορισμένες περιοχές που παρουσιάζουν επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα. Η ίδια η επιτροπή για τον κορωνοϊό θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να εξετάσει τη χαλάρωση του Lockdown.

Νωρίτερα σήμερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ανακοίνωσε 18 περιφέρειες -ανάμεσά τους η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Πιερία- που βρίσκονται στο «κόκκινο» αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Ροή Ειδήσεων