• Αναζήτηση

Χαρδαλιάς: Αυτές είναι οι 18 επιβαρυμένες περιοχές -Προσοχή σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία, αυξάνονται διαρκώς τα κρούσματα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό αναφέρθηκε στις 18 ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές της χώρας, αλλά και εκείνες που βρίσκονται σε αύξηση.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τόνισε πως παρά την γενικότερη επιπέδωση των κρουσμάτων στην Ελλάδα, υπάρχουν 18 περιοχές που συνεχίζουν να δείχνουν ιδιαίτερα επιβαρυμένες και η κατάστασή τους εγείρει ανησυχία.

Οι 18 ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές στην Ελλάδα:
Πέλλα,
Δράμα,
Θεσσαλονίκη,
Γρεβενά,
Φλώρινα,
Πιερία,
Ημαθία,
Σέρρες,
Λάρισα,
Κιλκίς,
Χαλκιδική,
Μαγνησία,
Ξάνθη,
Καρδίτσα,
Βόλος,
Εβρος,
Καβάλα,
Τρίκαλα.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στις περιοχές όπου παρατηρείται συνεχής αύξηση ιικού φορτίου. Αυτές είναι στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα η Αχαΐα, η Ηλεία και η Αιτωλοακαρνανία, με τον υφυπουργό να στέκεται και στην επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Δήμαρχο Πατρέων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την σημασία της αυστηρής τήρησης των μέτρων στις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας το επόμενο διάστημα.

Τέλος, αναφορικά με την άρση του lockdown και τα Χριστούγεννα ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε: «Είναι πρόωρη η συζήτηση για άρση των μέτρων την παρούσα στιγμή. Τα Χριστούγεννα, όπως και σε όλο τον κόσμο θα είναι διαφορετικά. Για τις επόμενες 10 μέρες είναι σημαντική η αυστηρή τήρηση των μέτρων».

Ροή Ειδήσεων