• Αναζήτηση

Eθελοντές του συλλόγου Καθαρή Μάνη καθάρισαν τον κεντρικό δρόμο Στούπας Καρδαμύλης

θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το Σάββατο 17 Οκτωβρίου οι εθελοντές του συλλόγου Καθαρή Μάνη καθάρισαν τον κεντρικό δρόμο Στούπας Καρδαμύλης και έδωσαν το μήνυμα στους διερχόμενους οδηγούς να μην πετάνε σκουπίδια και να μην ρυπαίνουν το περιβάλλον.
Επίσης την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημέρωση μιας γειτονιάς της Στούπας για την Διαλογή των σκουπιδιών στα σπίτια μας και την μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στον πράσινο/γκρι κάδο. Η ανταπόκριση των συγχωριανών μας γι αυτό το ξεκίνημα ήταν ευχάριστη και συγκινητική και διαπιστώσαμε με ικανοποίηση ότι είναι ήδη ευαισθητοποιημένοι στην ανακύκλωση και την χρήση των οργανικών αποβλήτων στη δημιουργία κομπόστ ή για την σίτιση των ζώων . Οι ενημερωτικές αυτές καμπάνιες γίνονται σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια ,συλλόγους και κατοίκους εθελοντές και θα συνεχιστούν σε όλα τα χωριά του Δήμου Δυτικής Μάνης. Ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία και υποστήριξη του το τοπικό συμβούλιο Στούπας Νεοχωρίου.
Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 5 μμ στο καφέ Ακταίο στη Στούπα θα πραγματοποιηθεί ομιλία του κ Σταύρου Αργυρόπουλου, πρώην δημοτικού συμβούλου Σπάρτης , επιχειρηματία, συνιδρυτή με άλλους 140 Σπαρτιάτες της Λακωνικής Βιοενεργειακής Εταιρείας ανακύκλωσης στη Σπάρτη και πρωτεργάτη στην Πελοπόννησο στην εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας και Διαλογής στη πηγή. Θα μας ενημερώσει σχετικά με την Ανακύκλωση Κομποστοποίηση και θα μας λύσει απορίες για την διαδικασία δημιουργίας πράσινων σημείων στον Δήμο μας .
εκ του ΔΣ
Σοφία Χριστοφιλοπούλου
πρόεδρος του συλλόγου Καθαρή Μάνη
σε συνεργασία με τοπικά συμβούλια, ΓΑΙΑ, Σύνδεσμο Καταλυματιών, Συντονιστική επιτροπή εθελοντών και κατοίκων

Ροή Ειδήσεων