• Αναζήτηση

Τατούλης: «Τον ψεύτη Νίκα…αποκάλυψε ο Βασίλης Τζαμουράνης για το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας»

«Η εικόνα εγκατάλειψης των αθλητικών χώρων της πόλης της Καλαμάτας, θα αποτελεί για πάντα την αρνητική παρακαταθήκη του Παναγιώτη Νίκα, ως Δημάρχου της πόλης. Επειδή πιθανόν έχει ζαλιστεί από την πληθώρα των ψεμάτων που εκτοξεύει συχνά-πυκνά προς κάθε κατεύθυνση, επιβάλλεται να αποκατασταθεί επιτέλους η αλήθεια». Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο Πέτρος Τατούλης και συμπληρώνει:

«Η αποσπασματική παρέμβαση του διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Καλαμάτας, επί δημαρχοντίας του κ. Νίκα, κ. Βασίλη Τζαμουράνη εμπεριέχει την μισή αλήθεια, γεγονός που μας υποχρεώνει να υπενθυμίσουμε την άλλη μισή, προκειμένου να τελειώνουμε με τα ψέματα του κ. Νίκα.

Α.) Τον Απρίλιο του 2014, μία ανάσα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, για καθαρά προεκλογικούς λόγους, εστάλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μία μελέτη ύψους 4,5 εκατ. ευρώ για το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας από το Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2007-2013 καίτοι ο κ. Νίκας, γνώριζε πολύ καλά ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν εντελώς αδύνατον να ενταχθεί ένα τέτοιο έργο, διότι δεν ήταν επιλέξιμο από τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθετε το ΕΣΠΑ.

Μετά τις εκλογές του Μαΐου, ο κ. Νίκας συνέχισε την πρωτοφανή απραξία του ως αρνητικό παράδειγμα Δημάρχου που άφηνε τους αθλητικούς χώρους στην τύχη τους.

Οι διαμαρτυρίες των αθλητών και των παραγόντων του αθλητισμού στην Καλαμάτα ήταν πλέον πολύ έντονες, αφού αντιλήφθηκαν πλήρως ότι όσα τους έταζε ο κ. Νίκας προεκλογικά, ήταν όλα ψέματα σχετικά με το δήθεν ενδιαφέρον του για το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.

Β.) Η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη, λαμβάνοντας τα μηνύματα της κοινωνίας και γνωρίζοντας ότι στο ΕΣΠΑ δεν ήταν δυνατή η ένταξη έργων αθλητισμού, ξεκίνησε πρώτη σε όλη τη χώρα και κατάφερε να διεκδικήσει πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων για ενίσχυση των αθλητικών υποδομών και εκσυγχρονισμό με νέες κατασκευές αλλά και εκσυγχρονισμό όπου απαιτείτο.

Υπήρξαν δημοτικές αρχές που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καταθέτοντας σχετικές μελέτες και ήδη υλοποιήθηκε και υλοποιείται πολύ σημαντικό έργο με τους πόρους που εξασφαλίσθηκαν από το ΠΔΕ.

Η αδιαφορία του κ. Νίκα συνεχιζόταν και για το λόγο αυτό, ο κ. Τατούλης ζήτησε το 2017 από τον κ. Νίκα την επικαιροποίηση της μελέτης του 2014, προκειμένου να ενταχθεί το έργο σε συγκεκριμένο πρόγραμμα, για να έχει επιτέλους η Καλαμάτα ένα Δημοτικό Στάδιο όπως της αξίζει.

Για το λόγο αυτό μάλιστα επισκέφθηκαν το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να επικαιροποιηθεί η συγκεκριμένη μελέτη.

Δυστυχώς για την πόλη της Καλαμάτας, η πολιτική προσωπική εμμονή του Παναγιώτη Νίκα κατά του Πέτρου Τατούλη, που πλέον γίνεται ολοφάνερη κάθε στιγμή που περνάει (είδαμε προσφάτως ένα ακόμη παραλήρημα εναντίον του στο Περιφερειακό Συμβούλιο), αντί ο κ.Νίκας να προτάξει το καλό της πόλης, δυστυχώς επέλεξε την εγκατάλειψη του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας και ουδέποτε απέστειλε την επικαιροποιημένη μελέτη αν και του ζητήθηκε επανειλημμένα.

Η απάντηση του δε στην επίμονη άρνηση του ήταν: «δεν θέλω αυτό το έργο να το κάνει ο Τατούλης».

Αυτή είναι η αλήθεια για το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και είμαστε σίγουροι, ότι και την ξέρει και την θυμάται πολύ καλά, ο τότε αναπληρωτής γενικός διευθυντής και διευθυντής τεχνικών έργων του δήμου Καλαμάτας και σήμερα επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου κ.Βασίλης Τζαμουράνης».

Ροή Ειδήσεων