• Αναζήτηση

Ιδιαίτερα θετική η ανταπόκριση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στην ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου Καλαμάτας

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος είχε σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 συνάντηση με τον Αθανάσιο Κανταρτζή, Γενικό Διευθυντή Λειτουργίας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και τον Ιωάννη Τρίγκα, από το Τμήμα Συντονισμού με Ο.Τ.Α. και Φορείς.

Κατά τη συζήτηση έγινε αναλυτική παρουσίαση της πρότασης με τίτλο «Καλαμάτα 2021. Η επανάστασή μου» την οποία έχει υποβάλει ο Δήμος Καλαμάτας στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021» για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Επιτροπής, πρόκειται για μια πολύ καλή πρόταση η οποία συνοδεύεται από ένα συγκροτημένο και ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Καλαμάτας, το οποίο δεν μένει απλά στον εορτασμό της επετείου αλλά «βλέπει» προς το αύριο της Καλαμάτας, περιλαμβάνοντας αναπτυξιακές δράσεις με εξωστρεφή προσανατολισμό.

Η πρόταση αναμένεται να αξιολογηθεί θετικά από την Επιτροπή και να τύχει της αιγίδας και υποστήριξής της.

Ιδιαίτερα θετικά σχόλια απέσπασε η παρουσίαση σε σχέση με τις δράσεις εξωστρέφειας και προβολής σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο που περιλαμβάνονται στην πρόταση και βασίζονται στην ανάδειξη και αξιοποίηση της επιστολής «Προειδοποίησις προς τας ευρωπαϊκάς αυλάς» του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και της Μεσσηνιακής Γερουσίας, η οποία αποτελεί το πρώτο διπλωματικό έγγραφο της χώρας. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες ώστε οι σχετικές ενέργειες να υλοποιηθούν σε συνεργασία με την Βουλή των Ελλήνων και κεντρικούς φορείς της χώρας, μιας και αφορούν εθνικού βεληνεκούς αντικείμενο.

Η Καλαμάτα βαδίζει προς τον στόχο της ο οποίος είναι να κάνει τον καλύτερο εορτασμό στη χώρα για την επέτειο του 2021 μέσω μιας σύγχρονης «επανάστασης» της Καλαμάτας, όχι αναπολώντας το παρελθόν αλλά κοιτάζοντας στο μέλλον.

Ροή Ειδήσεων