• Αναζήτηση

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας στο δήμο Καλαμάτας

Σύσκεψη με αντικείμενο την αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020, στο Δημαρχείο Καλαμάτας.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ενόψει και της επίσκεψή του στην Αθήνα για το θέμα, αύριο Τετάρτη, συμμετείχαν ο Διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας Ηλ. Αξιοτόπουλος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Π. Ξηρογιάννης, η Επιμελήτρια Ανηλίκων Αγγ. Ρουμελιώτη, οι Διευθυντές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Θ. Σιούτη και Ν. Πεφάνης, από το Προεδρείο του Δ.Σ. οι Δ. Πολίτης, Στ. Σταματόπουλος και Κ. Τσαπόγας, οι Αντιδήμαρχοι Γ. Φάβας και Σ. Μαρινάκης, η Γ.Γ. του Δήμου Μ. Νταμάτη και εκπροσωπώντας το Δήμο Μεσσήνης, η δικηγόρος Κ. Κουτσούλη.

Κατά τη σύσκεψη υπήρξε -μεταξύ άλλων- αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης σε σχέση με περιοχές του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και κατάθεση απόψεων και προτάσεων για την αντιμετώπιση του θέματος της παραβατικότητας.

Εν συνεχεία, σε συνεργασία στελεχών των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης, υπήρξε σύνταξη κοινού υπομνήματος το οποίο οι Δήμαρχοι θα παραδώσουν στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.

Σημειώνεται ότι το θέμα «Υποβολή προτάσεων και καθορισμός δράσεων για θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης φαινομένων παραβατικότητας», που είχε τεθεί στη χθεσινή Η.Δ. του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταφέρθηκε και θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος.

Ροή Ειδήσεων