• Αναζήτηση

Στους 12 μήνες η στρατιωτική θητεία -Από ποια ΕΣΣΟ θα ξεκινήσει το δωδεκάμηνο

Την πρόθεση της κυβέρνησης για αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες προανήγγειλε από τη Θάσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι τις συζητήσεις κυβέρνησης με τις Ένοπλες Δυνάμεις για το ενδεχόμενο της αύξησης της στρατιωτικής θητείας είχε αποκαλύψει αρχικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της Δ.Ε.Θ. στις 13 Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ωστόσο δεν προσδιόρισε στις χθεσινές τους δηλώσεις τον χρονικό ορίζοντα που θα γίνει η αύξηση της θητείας ενώ αρκέστηκε να πει ότι θα πραγματοποιηθεί «σύντομα».

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Open TV, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας περιμένει τις εισηγήσεις των επιτελείων και ειδικότερα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, και σύμφωνα με πληροφορίες η αύξηση της θητείας θα γίνει από το 2021. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ υπάρχει η σκέψη να γίνει από την πρώτη ΕΣΣΟ, του πρώτου μήνα του 2021, αλλά κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα συμβεί με τη δεύτερη ΕΣΣΟ του Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την Κυριακή από την Θάσο ο κ. Παναγιωτόπουλος πάντως, «η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ισχυρές» και «διασφαλίζουν τις συνθήκες ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δημιουργώντας ισχυρή αποτροπή έναντι κάθε επιβουλής».

Με αυτόν τον τρόπο, είπε ο υπουργός «αντιμετωπίζονται οι προκλήσεις και οι απειλές που δέχεται η χώρα». Επεσήμανε, ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου περιλαμβάνει προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών καθώς και αύξηση των στρατεύσιμων με αύξηση της θητείας στους 12 μήνες που «θα γίνει σύντομα» αλλά και «με αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών που βγάζουν τους αξιωματικούς στο στρατό ξηράς, την πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό», γεγονός που δεδομένα θα φέρει «περισσότερους στον Έβρο για να υπηρετήσουν».

Ροή Ειδήσεων