• Αναζήτηση

Τρόμος στη Γαλλία: Ενοπλος αποκεφάλισε άνδρα κοντά στο Παρίσι -Μαρτυρίες ότι φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ»

Στυγερό έγκλημα με οσμή τρομοκρατίας έλαβε χώρα σε περιοχή βόρεια του Παρισιού στη Γαλλία το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας άνδρας βρέθηκε αποκεφαλισμένος στην περιοχή Κονφλάνς Σαντ – Ονορίν. Ο ύποπτος για το έγκλημα φαίνεται πως έχει πέσει επίσης νεκρός, έπειτα από επιχείρηση της αστυνομίας.

Η δολοφονία έλαβε χώρα κοντά σε σχολικό κτίριο, ενώ μετά την επίθεση, ο άνδρας που κρατούσε ένα μαχαίρι, απείλησε ομάδα αστυνομικών. Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον άνδρα να αφήσει κάτω το μαχαίρι, εκείνος όμως αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να ανοίξουν πυρ. Πλάι στον δράστη, που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, εντοπίστηκε το αποκεφαλισμένο πτώμα ενός άνδρα.

Μάρτυρες, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters, είπαν ότι άκουσαν τον ένοπλο να φωνάζει «Αλλάχ Ακμπάρ» πριν επιτεθεί στο θύμα του, κάτι το οποίο ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από τα γαλλικά δημοσιεύματα.

Ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών
Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat) η οποία στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για «ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση» και «σύσταση εγκληματικής, τρομοκρατικής συμμορίας».

Οι αστυνομικοί δεν πλησίασαν αμέσως τον δράστη, καθώς φαίνεται πως ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά. Αρχικά, μια ομάδα πυροτεχνουργών εξουδετέρωσε τα εκρηκτικά, πριν οι Αρχές μπορέσουν ν α πλησιάσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και ένα όπλο, πιθανότατα μια επαναληπτική καραμπίνα.

Ροή Ειδήσεων