• Αναζήτηση

Έκρηξη οργής: Επεισόδια από ομάδες Ρομά σε Αττική και Πελοπόννησο μετά τη δολοφονία 18χρονου

Αναταραχή επικρατεί μεταξύ των Ρομά στην Αττική και σε περιοχές της Πελοποννήσου, μετά τη δολοφονία του 18χρονου στη Μεσσηνία. Σε εξέλιξη βρίσκονται επεισόδια, με φωτιές σε λάστιχα και κάδους απορριμμάτων το απόγευμα της Παρασκευής τόσο στη λεωφόρο Αθηνών, στα όρια μεταξύ Άνω Λιοσίων και Αχαρνών στο Ζεφύρι, καθώς και στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών, όπως και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαμαρτύρονται για τον θάνατο 18χρονου Ρομά, ο οποίος φέρεται ότι σκοτώθηκε από 63χρονο στη Μεσσηνία όταν ο νεαρός επιχείρησε να μπει παράνομα στο σπίτι του.

Οι συγκεντρωμένοι αυτήν την ώρα έχουν κλείσει περιφερειακή Αιγαλέω στη λεωφόρο Καβάλας, ενώ νωρίτερα είχαν προκαλέσει επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορα σημεία στο Μενίδι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ομάδες ατόμων έχουν αποκλείσει τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Καλαμάτας, στο ύψος των διοδίων στα Αρφαρά της Μεσσηνίας ,ενώ συγκεντρώσεις δίπλα σε αυτοκινητόδρομους πραγματοποιούνται στο Αγρίνιο, στο Αιτωλικό και στο Μεσολόγγι της Αιτωλοακαρνανίας, στα Σαγείκα της Αχαΐας, στην Αρχαία Ολυμπία και στα Λαστέικα της Ηλείας, καθώς και στα Εξαμίλια της Κορινθίας.

Επεισόδια στη Γαστούνη – Κλειστοί δρόμοι
Αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα και σε δύο σημεία της Ε.Ο. Πύργου – Πατρών, στην Γαστούνη και στα Λαστέικα, όπου έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες Ρομά.

Στα Λαστέικα οι συγκεντρωμένοι έχουν αρκεστεί σε συνθήματα και ύβρεις προς τις αστυνομικές αρχές, ενώ στη Γαστούνη η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη, καθώς καίνε λάστιχα και πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, σύμφωνα με το patrisnews.gr.

Ασπρόπυργος: Επίθεση περίπου 40 ατόμων σε αστυνομικούς
Περίπου 40 Ρομά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, επιτέθηκαν το απόγευμα σε αστυνομικούς στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Έως αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό εάν η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Επεισόδια στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών
Νωρίτερα, ομάδα Ρομά έκλεισε και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών στο 94 χλμ, στο ύψος του Ζευγολατιού.

Στο σημείο δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές αυτοκινήτων που φτάνουν τα 5 χλμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 150 περίπου Ρομά, έκαιγαν λάστιχα.

Μετά από 2,5 περίπου ώρες, ο δρόμος άνοιξε.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Λόγω των γεγονότων ανακοινώθηκαν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Οι ρυθμίσεις αφορούν:

1) Παράδρομο Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος ΣΕΑ Μεγάρων, από 39ο έως 41ο χλμ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
2) Περιφερειακή Αιγάλεω από το ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ έως την Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου
3) 40ο χλμ Νέα Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Κόμβου Μεγάρων στο ρεύμα προς Κόρινθο. (Η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα έχει αποκατασταθεί)
4) Λεωφόρος ΝΑΤΟ από την οδό Αγίου Γεωργίου έως Μεγαρίδος.

Προφυλακιστέος ο 63χρονος
Προφυλακιστέος κρίθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο 63χρονος από την Πιπερίτσα, όπου κατηγορείται για τη δολοφονία 18χρονου Ρομά, μετά από ληστεία στο σπίτι του την περασμένη Δευτέρα.

Μετά την απολογία του στην ανακρίτρια και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα ανακοινώθηκε η απόφαση, την οποία πανηγύρισαν εκατοντάδες Ρομά που βρίσκονταν έξω από το Δικαστήριο Καλαμάτας.

https://www.cnn.gr/

Ροή Ειδήσεων