• Αναζήτηση

To Viber συγχρονίζει τις συνομιλίες σε όλες τις συσκευές

Με το Viber for Desktop, όλα τα μηνύματα που στέλνετε και λαμβάετε στο Viber -είτε βρίσκεστε στον υπολογιστή, είτε στο κινητό- συγχρονίζονται συνεχώς, ώστε να μην δημιουργείται κενό στις συνομιλίες.

Τον συγχρονισμό των κλήσεων και των μηνυμάτων σε όλες τις συσκευές, κινητά υπολογιστές και tablet, υποστηρίζει πλέον το Viber, η multi-platform εφαρμογή της Rakuten.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε πρόσφατη ανακοίνωσή της το Viber for Desktop είναι μια πλήρης έκδοση του Viber, σχεδιασμένη για τον υπολογιστή αλλά κι ένα σπουδαίο εργαλείο για να διατηρείται απρόσκοπτη η επικοινωνία, χωρίς την ανάγκη να περνούν οι χρήστες από τη μία συσκευή στην άλλη. Με το Viber for Desktop, όλα τα μηνύματα που στέλνετε και λαμβάετε στο Viber -είτε βρίσκεστε στον υπολογιστή, είτε στο κινητό- συγχρονίζονται συνεχώς, ώστε να μην δημιουργείται κενό στις συνομιλίες.

«Στο σημερινό κόσμο με τους τόσο γρήγορους ρυθμούς, συχνά χρησιμοποιούμε πολλές συσκευές ταυτόχρονα, αφήνοντας το κινητό για τον υπολογιστή και μετά για το τάμπλετ, κάθε λίγο. Η πανδημία του COVID-19 επιτάχυνε ακόμη περισσότερο την ψηφιακή μεταμόρφωση του τρόπου που δουλεύουμε, σπουδάζουμε, επικοινωνούμε ή διασκεδάζουμε. Το να μπορεί κανείς να επικοινωνεί online έχει γίνει βασική ανάγκη. Οι πλατφόρμες που μας επιτρέπουν να βρίσκουμε εύκολα τις επαφές μας, να στέλνουμε γραπτά μηνύματα, να γράφουμε ηχητικά ή βιντεομηνύματα, να κάνουμε κλήσεις και βιντεοκλήσεις, να στέλνουμε σημαντικά αρχεία και πολλά άλλα απέκτησαν ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Και για να μπορούμε να συντονίζουμε όλη αυτήν την επικοινωνία, όλοι μας ενδιαφερόμαστε για το συγχρονισμό της αγαπημένης μας εφαρμογής επικοινωνίας σε όλες τις πλατφόρμες που τη χρησιμοποιούμε, για εύκολη μεταφορά αρχείων, και για να μη χάνεται κανένα μήνυμα ή κλήση όταν μεταφερόμαστε από τη μία συσκευή στην άλλη μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου» τονίζει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Ειδικότερα και δεδομένου ότι όλο και περισσότεροι δουλεύουν ή μελετούν μπροστά σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, το Viber for Desktop υπόσχεται εξοικονόμηση χρόνου αφού δεν χρειάζεται να σηκώνουμε το κινητό μας για να συνεχίσουμε την επικοινωνία μας με άλλους. Με τη λειτουργία μεταφοράς κλήσης, ακόμη κι αν έχετε ξεκινήσει τον υπολογιστή, αλλά πρέπει να φύγετε για ένα ραντεβού, δεν χρειάζεται να βγείτε από τη μία συσκευή για να μπείτε στην κλήση από την άλλη.

Το Viber for Desktop είναι επίσης είναι εξαιρετικό εργαλείο για εκπαιδευτικούς, αφού τους επιτρέπει να είναι συνδεδεμένοι με τους μαθητές τους για ομαδική ή προσωπική επικοινωνία, οργανωμένη σε κοινότητες, ομάδες ή μηνύματα 1-προς-1. Η ανταλλαγή εκπαιδευτικού υλικού και εργασιών αλλά και τα γρήγορα τεστ είναι πολύ εύκολα.

Τέλος, το Viber for Desktop ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία ιδιωτικότητας που προσφέρει η εφαρμογή. Όπως και με τα μηνύματα στο κινητό σας, έτσι και τα μηνύματα που ανταλλάσσονται μέσω Viber for Desktop έχουν κρυπτογράφηση end-to-end, που σημαίνει ότι μόνο εσείς και το πρόσωπο με το οποίο συνομιλείτε έχετε τα (αυτόματα) κλειδιά για να αποκρυπτογραφήσετε και να καταλάβετε το μήνυμα» αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Ροή Ειδήσεων