• Αναζήτηση

Ερώτηση για τοποθέτηση ηλιακών φωτιστικών δρόμου σε συνοικίες που παρατηρείται έλλειψη φωτισμού

Λ. Λιάππας: «Να τοποθετηθούν ηλιακά φωτιστικά δρόμου σε συνοικίες που παρατηρείται έλλειψη φωτισμού»

Να τοποθετηθούν ηλιακά φωτιστικά δρόμου σε συνοικίες και Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας που παρατηρείται έλλειψη φωτισμού, ώστε να εδραιωθεί η ασφάλεια των δημοτών και να εξοικονομήσει ο Δήμος χρήματα, τόσο από την τοποθέτηση, όσο και από την κατανάλωση ρεύματος, τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Λιάππας στην ερώτηση που κατέθεσε στα πλαίσια της διαδικασίας ελέγχου της δημοτικής αρχής που πραγματοποιήθηκε χθες κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είδε θετικά την πρόταση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Θέμα: «Τοποθέτηση ηλιακών φωτιστικών δρόμου σε συνοικίες που παρατηρείται έλλειψη φωτισμού»

κ. Δήμαρχε

Σε πολλές συνοικίες της πόλης μας, ιδιαίτερα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές όπως η Ράχη και σε κοινότητες, παρατηρείται έλλειψη φωτισμού. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι οι συνδημότες μας να νοιώθουν ανασφαλείς.

Εάν προβούμε στην επιλογή να εγκαταστήσουμε κολώνες με σύνδεση από το ηλεκτρικό δίκτυο, σε πολλές περιπτώσεις θα είναι δύσκολο και ιδιαίτερα δαπανηρό για το δήμο μας και η διαδικασία είναι χρονοβόρα, καθώς αιτήσεις που έχουν γίνει από κατοίκους των περιοχών αυτών δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Προτείνω ως λύση σε τέτοιες περιπτώσεις να χρησιμοποιήσουμε ηλιακά φωτιστικά δρόμου, τα οποία είναι ιδιαίτερα φιλικά προς το περιβάλλον, διότι η λειτουργία τους, βασίζεται μόνο στην ενέργεια του ήλιου.

Τα συστήματα αυτόνομου φωτισμού μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε και εύκολα, σε σταθερά σημεία, όπου η εγκατάστασή τους δεν απαιτεί υποδομή καναλιών διέλευσης καλωδίων, ούτε σύνδεση με τη ΔΕΗ.

Με αυτό τον τρόπο θα εμπεδωθεί εν πολλοίς το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών μας και ο δήμος θα εξοικονομήσει χρήματα τόσο από την εγκατάσταση όσο και από την κατανάλωση ρεύματος. Επίσης με αυτή την πολιτική στρέφουμε το δήμο μας σε καθαρές μορφές ενέργειας.

Κατόπιν τούτον ερωτώ τη δημοτική αρχή:

Είναι διατεθειμένη να κάνει αποδεκτή την πιο πάνω πρόταση; και εάν ναι πιο το χρονοδιάγραμμα μιας τέτοιας πρωτοβουλίας;

Ο Ερωτών

Λεωνίδας Δ. Λιάππας

Ροή Ειδήσεων