• Αναζήτηση

Π. Χειλάς: Τα προβλήματα στο Δήμο Καλαμάτας παραμένουν

1. Δυστυχώς έχει απορροφηθεί μόλις το 28% των κονδυλίων του ΕΣΠΑ στα 3 από τα 6 μεγάλα προγράμματα τα οποία αφορούσαν φωτογραφικά το Δήμο Καλαμάτας με ημερομηνίες λήξης από 30/06/2020 έως 31/08/2020 (https://bit.ly/3kDAvSX). Στα υπόλοιπα 3 η απορρόφηση είναι στο 0%. Δύσμοιρε Καλαματιανέ.

2. Στην περιοχή του σκουπιδότοπου της Μαραθόλακκας ο Δήμος (από την εποχή που κ.Δήμαρχος ήταν αντιδήμαρχος καθαριότητας και καθ ύλην αρμόδιος) έχει δαπανήσει μέχρι στιγμής πάνω από 200.000 ευρώ σε ενοίκια στον κουμπάρο του κ.Δημάρχου τον κ. Ίσσαρη (https://bit.ly/3cxXX0R). Δεν ζητήθηκε ποτέ απαλλοτρίωση του συγκεκριμένου οικοπέδου στο βουνό ύψους το πολύ 10.000 ευρώ. Η κεντρική διαχείριση των απορριμάτων θα καθυστερήσει μετά την απόρριψη του σχετικού φακέλου κεντρικής διαχείρισης της Περιφέρειας από την Ε.Ε. Το πρόβλημα είναι ότι η επερχόμενη προτεινόμενη λύση αμβλύνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα των απορριμμάτων και της αναξιοκρατίας. Στην ερχόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 θα συζητηθεί το 4ο θέμα: «Έγκριση της μελέτης για τη Μίσθωση μηχανημάτων και αυτοκινήτων για συμπληρωματικές επεμβάσεις στη Μαραθόλακα, λόγω κήρυξης του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας» και ανάθεση αυτών με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης λόγω κατεπείγουσας ανάγκης (Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης)». Ο κουμπάρος του κ. Βασιλόπουλου διαθέτει τα παραπάνω μηχανήματα και όλως τυχαίως διαθέτει και το συνορεύον οικόπεδο για τις συμπληρωματικές φωτογραφικές παρεμβάσεις για τη ΝΕΑ σύμβαση μίσθωσης. Ελλάς το μεγαλείο σου.

3. Δεν ολοκληρώθηκε η πρόσβαση για τα ΑΜΕΑ στο Κάστρο Καλαμάτας, όπως ορίζει η σχετική σύμβαση ανάπλασης. Δεν ενδιαφέρει τη νυν δημοτική αρχή, δεδομένου ότι η Υπουργός πολιτισμού ότι ήταν να δει το είδε, ήρθε και έφυγε. Veni, vidi, vici. Ήρθε, είδε, νίκησε.

4. Η τρέχουσα τουριστική περίοδος ολοκληρώθηκε. Πώς και που δαπανήθηκαν τα εγκεκριμένα 170.000 ευρώ της τουριστικής προβολής της Καλαμάτας; Δε γνωρίζει κανείς. Δεν μιλάει κανείς.

5. Η διάνοιξη των κάθετων οδών την οδού Κρήτης προς τη Ναυαρίνου παρέμεινε απλά μια ακόμα υπόσχεση. Δε θα προχωρήσει η τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

6. Ο κ. Φαββατάς, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του κ. Κοσμόπουλου, ρώτησε αν προτίθεται η νυν δημοτική αρχή να εφαρμόσει την απόφαση των αρμόδιων διοικητικών οργάνων της Περιφέρειας για την τοποθέτηση της κα. Αγρίου στη θέση της Γ.Διευθύντριας του Δήμου Καλαμάτας. Απάντηση δεν πήρε. Το πρόβλημα είναι ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι του κράτους. Δεν εφαρμόζεται ο νόμος.

7. Ελλιπείς ασφαλτοστρώσεις οδών στην κοινότητα Βέργας. Η συγκεκριμένη σύμβαση ασφαλτοστρώσεων υπογεγραμμένη το 2018 υλοποιήθηκε στο 1/10. Όλοι οι δρόμοι στην περιοχή της Βέργας παραμένουν προβληματικοί και επικίνδυνοι. Είναι εύκολο να δίνεις υποσχέσεις, δύσκολο είναι να λύσεις το πρόβλημα.

8. Επίσης, όπως σωστά παρατήρησε ο κ. Χριστόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του κ. Κοσμόπουλου, υφίσταται προβληματικός διάλογος στο Δ.Σ. Καλαμάτας. Δεν είναι σωστό να γίνεται μονόλογος 51 ερωτήσεων από την αντιπολίτευση και ύστερα μονόλογος 37 απαντήσεων από την δημοτική αρχή. Πρέπει να στηρίξουμε τον υγιή διάλογο. Με μονολόγους τα προβλήματα του Δήμου δεν θα λυθούν. Πρέπει να τίθεται μια ερώτηση ελέγχου και να απαντάται από τον κ. Δήμαρχο ή τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο με ελεύθερη επιλογή, να δίνεται δυνατότητα δευτερολογίας για να επισημανθούν τυχόν λεπτομέρειες που δεν καλύφθηκαν και το θέμα να καταγράφεται επίσημα στα πρακτικά και να κλείνει με δρομολόγηση της λύσης του. Με μονόλογους τα προβλήματα παραμένουν.

9. Το πρόβλημα δεν είναι ότι πατριωτικές πολιτικές δυνάμεις στην ακροδεξιά διοίκηση του Δήμου Καλαμάτας προσπαθούν να λύσουν τα παραπάνω προβλήματα. Ο υγιής πατριωτισμός ήταν ανέκαθεν θεμιτός και επιδιωκόμενος στη διοίκηση του δημόσιου συμφέροντος. Το πρόβλημα είναι ότι η νυν ακροδεξιά διοίκηση του Δήμου Καλαμάτας είναι κουτή. Όντας κουτός, αυτομάτως αναιρείς το δικαίωμα του πολίτη στον υγιή πατριωτισμό. Όντας κουτός, αυτομάτως ο υπόδικος διπλανός σου σε εκπροσωπεί, και παράλληλα ο χειρούργος καρδιολόγος κ. Μάκαρης, απέναντί σου, αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία. Τα προβλήματα στο Δήμο Καλαμάτας παραμένουν και είναι αμιγώς προβλήματα αντίληψης.

Χειλάς Θ. Παναγιώτης

www.cheilas.gr

Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας

Ροή Ειδήσεων