• Αναζήτηση

Στη Λακωνία ο Τσιόδρας για τα κρούσματα κορωνοϊού σε μετανάστες -Απομονώνονται οι θετικοί, ξεκίνησε η ιχνηλάτηση

Υπάρχει μια επιδημία κορωνοϊού στην περιοχή του Ευρώτα Λακωνίας, είπε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας που βρέθηκε στην περιοχή.

Μαζί με τον κ. Τσιόδρα στην περιοχή βρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος.

Οπως είπε ο κ. Τσιόδρας τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων για ελονοσία. Συγκεκριμένα είπε πως εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε ένα περιβάλλον ευάλωτου πληθυσμού μεταναστών κατά τη διάρκεια ελέγχου για ελονοσία. Ηδη έχουν απομονωθεί οι θετικοί στον κορωνοϊό και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η ιχνηλάτηση.
Μάλιστα τόνισε πως το θετικό είναι ότι όλοι οι μετανάστες στην περιοχή είναι καταγεγραμμένοι και ξέρουμε ποιοι είναι σε κάθε σπίτι.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, είπε πως όλα τα μέτρα που προβλέπονται είναι σε πλήρη εφαρμογή, ενώ δεν απέκλεισε ακόμα και το ενδεχόμενο lockdown, κάτι που για την ώρα δεν εξετάζεται.

Μηταράκης: Υπογράψαμε ΚΥΑ για την προσωρινή φιλοξενία θετικών σε κορωνοϊό χωρίς συμπτώματα
Αναφορικά με την απομόνωση των θετικών στον κορωνοϊό μεταναστών ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σε δηλώσεις του ανακοίνωσε πως «υπογράψαμε ΚΥΑ για την προσωρινή φιλοξενία θετικών στον COVID-19 χωρίς συμπτώματα που έχουν θέμα έλλειψης κατοικίας ή διαβιούν μαζί με πολλά άτομα. Το τελευταίο αφορά και το γενικό πληθυσμό και τους μετανάστες».

Ροή Ειδήσεων