• Αναζήτηση

Γεωργιάδης: Ερχεται πρόγραμμα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για μικρές επιχειρήσεις που είναι αποκλεισμένες από το τραπεζικό σύστημα σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι τα νέα προγράμματα στοχεύουν να δώσουν τη δυνατότητα σε μικρές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε κεφάλαιο κίνησης, υπογραμμίζοντας ότι αφορούν επιχειρήσεις με τζίρο της τάξης των 50.000- 60.000 ευρώ.

Επιπροσθέτως, ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι θα δοθούν δάνεια χωρίς προσημείωση στο τέλος του χρόνου. «Χτες ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος του εγγυοδοτικού, έγινε η προκήρυξη. Αρα σε 15 ημέρες από χτες θα μπουν πάλι οι επιχειρήσεις να κάνουν αιτήσεις και να παίρνουν χρήματα εγγυοδοτικού», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Γεωργιάδης: Εχουν δοθεί χρήματα σε 180 χιλιάδες επιχειρήσεις
Παράλληλα, τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει το «λεγόμενο ΤΕΠΙΧ», σημειώνοντας ότι στοχεύει, κατά το μεγαλύτερο μέρος, σε επιχειρήσεις που έχουν τζίρο από 200.000 εώς και 400.000, δηλαδή σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τέλος, ο Αδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής έχουν δοθεί χρήματα σε 180.000 επιχειρήσεις και σημείωσε πως η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα ώστε να μην επιβαρύνεται η οικονομία.

Ροή Ειδήσεων