• Αναζήτηση

Με ταχείς ρυθμούς τα έργα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας – Προσπάθειες δημιουργίας Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου (video)

Εργασίες σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πανδημία Covid-19- Αναβάθμιση της Ψυχιατρικής Κλινικής και της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας- Στη τελική ευθεία για την χορήγηση άδειας λειτουργίας βηματοδοτικού κέντρου.

Γ.Μπέζος, Διοικητής Γ.Ν Μεσσηνίας: «Αρκετά χρόνια τώρα υποστηρίζω την ανάγκη δημιουργίας ενός Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στη Περιφέρεια Πελοποννήσου. Θα έβαζε ένα τέλος στην απίστευτη ταλαιπωρία των Καρκινοπαθών της Περιφέρειάς μας που είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στην Αθήνα-Πάτρα. Σ’ αυτή τη προοπτική ως Νοσοκομείο Καλαμάτας δηλώνουμε παρών και είμαστε σίγουροι ότι εάν μας ανατεθεί μία τέτοια ευθύνη θα την φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο».

Ένας «πυρετός» εργασιών και παρεμβάσεων ξεκινούν από βδομάδα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Παρεμβάσεις που εντάσσονται στο σχεδιασμό της Διοίκησης, τόσο ώστε το Νοσοκομείο να ανταποκριθεί με ασφάλεια στον επιπλέον ρόλο που του ανετέθη από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας -ως Covid-19 Νοσοκομείο- της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσο και σε αλλά έργα που συμπεριλαμβάνονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης του.

Έτσι λοιπόν τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των στελεχών του Νοσοκομείου και της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα λάβουν χώρα όλες εκείνες οι παρεμβάσεις που έχουν

δημοσιοποιηθεί και που σχετίζονται άμεσα με τα μέτρα πρόληψης και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν την πανδημία Covid-19. Θυμίζουμε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτεί όλες τις ανωτέρω παρεμβάσεις με το ποσό των 140.000€ και παρέχει συνεχώς την αρωγή της στις ανάγκες που προκύπτουν στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Παράλληλα από Δευτέρα ξεκινούν και οι εργασίες ανακαίνισης δύο σημαντικών τμημάτων του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Ειδικότερα εργασίες θα πραγματοποιηθούν στην Ψυχιατρική Κλινική και στην Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας που θα τα αναβαθμίσουν και θα παρέχουν στους ασθενείς ένα καλαίσθητο, ασφαλές και όμορφο περιβάλλον. Οι παρεμβάσεις που θα λάβουν χώρα έγιναν σύμφωνα με τις υποδείξεις του ιατρονοσηλευτικού και επιστημονικού προσωπικού όσο και της Τεχνικής Υπηρεσίας. Τα χρήματα για αυτές τις παρεμβάσεις προέρχονται από την δωρεά της Καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. στο ύψος των 100.000 €.

Επίσης στην τελική ευθεία βρίσκεται και η διαδικασία για την παροχή αδειοδότησης από το Υπουργείο Υγείας λειτουργίας βηματοδοτικού κέντρου (σταθεροί βηματοδότες) στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Πολύτιμες υπηρεσίες που αυτή τη στιγμή δεν παρέχονται από κανένα νοσοκομείο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και που θα μειώσουν πολύ τις διακομιδές προς τα Νοσοκομεία της Αθήνας.

Παράλληλα η Διοίκηση του Νοσοκομείου θέλει να κάνει γνωστό ότι ύστερα από την τελευταία συνάντηση συνεργασίας που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Πελοποννήσου, έκλεισαν και οι τελευταίες εκκρεμότητες των υπό ένταξη έργων :

Α) Προσθήκη ορόφου 1.000τ.μ και αναδιαρρύθμιση του ΤΕΠ, Π/Υ 3.800.000€

Β) Προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού Καλαμάτας-Κυπαρισσίας Π/Υ 280.000€

Γ) Παροχή Παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών Π/Υ 75.000€

Δ) Παροχή ψυχιατρικών υπηρεσιών μέσω κινητής μονάδας (κατ’ οίκον νοσηλεία) Π/Υ 140.000€

Μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη όλα τα παραπάνω έργα θα έχουν ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020».

Στο θέμα της ενίσχυσης με νοσηλευτικό προσωπικό ξεκίνησαν να ανακοινώνονται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ οι δέκα πέντε (15) επιπλέον διορισμοί νοσηλευτών-τριών που έρχονται να προστεθούν στις πρόσφατα προηγούμενες πενήντα (50) προσλήψεις που έχουν γίνει, ενώ στο θέμα των ιατρών ενισχύεται τις επόμενες ημέρες το ΤΕΠ με 2 μόνιμους ειδικευμένους ιατρούς (καρδιολόγο και ορθοπεδικό). Παράλληλα ολοκληρώνεται η διαδικασία για την πρόσληψη 8 ειδικευμένων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (1 Καρδιολογίας-1 Παθολογίας-1 Ακτινολογίας-1 Αναισθησιολογίας-1 ΩΡΛ-1 Ψυχιατρικής-1 Νευρολογίας-1 Βιοπαθολογίας) ενώ καθίσταται επιτακτική

ανάγκη να προκηρυχθούν και άλλες θέσεις στην επικείμενη έγκριση που θα δοθεί μέσα στο Σεπτέμβριο από το Υπουργείο Υγείας όπως έχει ανακοινωθεί.

Παράλληλα η Διοίκηση του Νοσοκομείου προχωρά το επόμενο διάστημα στην πρόσληψη και 2ου παθολόγου-ογκολόγου με στόχο την καλύτερη οργάνωση της Μονάδας Χημειοθεραπείας και συνεχίζει καθημερινά να καθιστά επιτακτική την ανάγκη για την δημιουργία ενός Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Με αφορμή το τελευταίο ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος ανέφερε:

« Χρόνια τώρα υποστηρίζουμε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου με 650.000 πληθυσμό δεν επιτρέπεται να μην διαθέτει σε κάποιο Νοσοκομείο της ένα Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο για τους καρκινοπαθείς. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε την αναγκαιότητα του τώρα. Τα έχουμε πει πολλές φορές και το καταλαβαίνει οποιοσδήποτε.

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει αποδείξει χρόνια τώρα ότι δεν «φοβάται» τα δύσκολα εγχειρήματα όταν πρόκειται για την Υγεία των Πελοποννησίων συμπατριωτών μας. Πρόσφατο παράδειγμα –αν και ευθύνη και υποχρέωσή μας –ύστερα από την απόφαση του Υπουργείου Υγείας, ο ορισμός μας ως Νοσοκομείο Covid-19.

Έτσι και στο θέμα της δημιουργίας του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στη Περιφέρεια Πελοποννήσου δηλώνουμε παρών, έχοντας μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν ασχοληθεί αρκετά με το θέμα και συνεργαστεί με ειδικούς στο χώρο αυτό. Είμαστε πεπεισμένοι ότι εάν μας ανατεθεί μια τέτοια ευθύνη θα καταφέρουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να το φέρουμε σε πέρας και η Πελοπόννησος εν τέλει να αποκτήσει ένα Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο. Όλα οι άνθρωποι τα κάνουνε. Αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε αυτό αποτελεί πολιτική απόφαση και εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας».

Ροή Ειδήσεων