• Αναζήτηση

Έναρξη σήμερα για το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (video)

Όλα είναι έτοιμα προκειμένου η πόλη της Καλαμάτας να υποδεχθεί σήμερα Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020 και ώρα 22.00, το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, στο Aμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας (21& 22 Αυγούστου) ανοίγουν ο Wim Vandekeybus και η ομάδα Ultima Vez, με το έργο TRACES που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Δέκα χορευτές κινούνται υπό τους ήχους της μουσικής των Trixie Whitley, Shahzad Ismaily, Ben Perowsky και Daniel Mintseris ενώ μαζί τους τους επί σκηνής θα βρίσκεται και ο κιθαρίστας Marc Ribot, συνθέτης της μουσικής του Inasmuch as Life is Borrowed και της μεγάλου μήκους ταινίας του Vandekeybus Galloping Mind.

Στην έναρξη του Φεστιβάλ θα παρευρεθεί η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη. Νωρίτερα κι ώρα 21.00, η Υπουργός θα παρευρεθεί σε εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας για την απόδοση στο κοινό του έργου της Ανάδειξης της περιοχής της εισόδου του Κάστρου Καλαμάτας.

Υπενθυμίζεται πως το φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει 21 συνολικά παραγωγές που θα παρουσιαστούν στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, στον Εναλλακτικό Χώρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και στην Κεντρική Πλατεία της πόλης ενώ ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Πρωταρχικός στόχος είναι η διεξαγωγή ενός ασφαλούς Φεστιβάλ, με όλα τα μέτρα προστασίας για το κοινό και τους εργαζόμενούς του, καλλιτέχνες και μη. Για το λόγο αυτό, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή, σε όλους τους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ, κατά την είσοδο, την έξοδο και καθόλη τη διάρκεια της παράστασης ενώ οι χώροι του Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν με το 55% της πληρότητάς τους, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Στο πλαίσιο αυτό διατίθενται εισιτήρια ατομικά ή για 2 άτομα.

Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος, από τη θέση του Υπουργού Πολιτισμού, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

26ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

www.kalamatadancefestival.gr

OFFICIAL HASHTAGS:

#26kdf2020

#alandfordance

#electricmatter

#kalamatadancefestival

#kalamata

Ροή Ειδήσεων