• Αναζήτηση

Προκηρύχθηκε από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες η κατασκευή φ/β πάρκου 50 MW στη Μεγαλόπολη

Την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου συνολικής ισχύος 50 MW στη Μεγαλόπολη προκήρυξε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 30.725.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της εξειδικευμένης σε ενεργειακά θέματα ιστοσελίδας energypress.gr “δημοσιεύθηκε χθες Δευτέρα η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή του φωτοβολταϊκού έργου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Μεγαλόπολη.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 30,725 εκατ. ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, ενώ η ανάδειξη του αναδόχου θα γίνει με ηλεκτρονική δημοπρασία, η οποία θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο ανάδοχος θα αναλάβει τη μελέτη, τα έργα πολιτικού μηχανικού, την προμήθεια, τη μεταφορά, την εγκατάσταση καθώς τη θέση σε λειτουργία του εξοπλισμού των δύο πάρκων και του υποσταθμού.

Το έργο της Μεγαλόπολης είναι μια συστοιχία δύο φωτοβολταϊκών πάρκων, συνολικής ισχύος 50 MW, το ένα ισχύος 11 MW και το δεύτερο 39 MW.

Το πάρκο των 11 MW έχει “κλειδώσει” ταρίφα 49,11 ευρώ/MWh, στον πρόσφατο διαγωνισμό της ΡΑΕ, ενώ το δεύτερο των 39 MW θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του target model με διμερείς συμβάσεις αγοροπωλησίας ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με τη μητρική ΔΕΗ” καταλήγει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας energypress.gr.

Ροή Ειδήσεων