• Αναζήτηση

Παρέμβαση του Δήμου Καλαμάτας στο ρέμα των Αγ. Θεοδώρων

Μία σημαντική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Θουρίας και συγκεκριμένα στο ρέμα των Αγίων Θεοδώρων, με καθαρισμό του σκεπασμένου τμήματός του. Εκεί, σε συνεργασία του Δήμου, της ΔΕΥΑΚ και της Κοινότητας έγιναν εργασίες ενόψει του χειμώνα αλλά και για κάθε έντονο καιρικό φαινόμενο, προκειμένου να προστατευτούν από πλημμυρικά φαινόμενα ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Υπενθυμίζεται ότι η παρέμβαση έγινε σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, η οποία έχει και την αρμοδιότητα για τα ρέματα.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος επισκέφτηκε την περιοχή, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Γ. Μπάκα και Δ. Μαστραγγελόπουλο, παρουσία του Προέδρου της Κοινότητας Κ. Κυριακόπουλου, ανέφερε:

«Το ρέμα των Αγ. Θεοδώρων στη Θουρία έχει δημιουργήσει προβλήματα κατά το παρελθόν, το γνωρίζουμε και στο πλαίσιο αυτό ήταν η πρωτοβουλία που αναλάβαμε. Δεν έχει σημασία ποιος έχει την αρμοδιότητα. Αυτή την έχει η Περιφέρεια, εμείς όμως οφείλουμε να συνεργαζόμαστε όπου μπορούμε και με τις δικές μας δυνάμεις να συμβάλλουμε στο να γίνουν καθαρισμοί και παρεμβάσεις και να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα σε ενδεχόμενη έντονη νεροποντή. Τις ημέρες αυτές πραγματοποιήθηκε μεγάλος καθαρισμός του ρέματος στο τμήμα που καλύπτεται (απομακρύνθηκαν φερτά υλικά, σκάρες κ.λπ.) και θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση και σε άλλες περιοχές του Δήμου, πάντα σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα και τη ΔΕΥΑΚ».

Ροή Ειδήσεων