• Αναζήτηση

Κορωνοϊός-Πέτσας: Τρεις εστίες ανησυχίας – Αν χρειαστεί θα ληφθούν νέα μέτρα για τον Δεκαπενταύγουστο

«Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε» είπε ο στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στον κορωνοϊό. Μάλιστα πρόσθεσε πως αν χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για τον Δεκαπενταύγουστο θα αποφασιστεί μετά τη σύσκεψη της Δευτέρας.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε τρεις εστίες ανησυχίας: Χερσαία σύνορα, κοινωνικές εκδηλώσεις και καταστήματα διασκέδασης και μέσα μεταφοράς.

Χαρακτηριστικά ο κ.Πέτσας ανέφερε:

«Εχουν εντοπιστεί τρεις εστίες ανησυχίας.
Η πρώτη αφορά στις συχνές διελεύσεις Ελλήνων, ομογενών και όσων έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα από τις χώρες της Βαλκανικής. Κάποιοι εξακολουθούν να πηγαινοέρχονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Και αγνοούν την έξαρση της πανδημίας στις χώρες αυτές, όπως αποδεικνύεται από τα καθημερινά επιδημιολογικά δεδομένα.

Η δεύτερη εστία ανησυχίας, αφορά τις  συναθροίσεις ορθίων, κυρίως στα μπαρ, αλλά και σε γάμους, βαπτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Κάποιοι συμπολίτες μας αγνοούν τις συστάσεις των ειδικών και τις προειδοποιήσεις μας. Δεν εννοούν να καταλάβουν ότι φέτος είναι αλλιώς και στις κοινωνικές μας εκδηλώσεις και στη διασκέδαση. Και θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους, τους ανθρώπους που αγαπούν, την κοινωνία στην οποία ζούμε.

Η τρίτη πηγή ανησυχίας, εντοπίζεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Και για τις τρεις αυτές πηγές ανησυχίας παίρνουμε μέτρα».

Τα βασικά σημεία της ενημέρωσης από τον Στέλιο Πέτσα
Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την πολύνεκρη έκρηξη στη Βηρυτό
Είμαστε σε επαφή με τις αρχές του Λιβάνου για ό,τι βοήθεια χρειαστεί
(Για τον κορωνοϊό): Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε
Πρέπει να φοράμε μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους και τους εξωτερικούς όπου υπάρχει συνωστισμός
Χτυπούμε συνεχώς την καμπάνα του κινδύνου. Αυτή τη βδομάδα κρίθηκε αναγκαίο να την χτυπήσουμε ακόμα πιο δυνατά, με την εημέρωση Τσιόδρα-Χαλδαλιά & επιπλέον μέτρα
Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί στις χερσαίες πύλες εισόδου
Τρεις εστίες ανησυχίας για αφίξεις από χώρες Βαλκανικής. Καποιοι πηγαινοέρχονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Συναθροίσεις ορθίων σε μπαρ, γάμους, βαφτίσεις. Κάποιοι αδυνατούν να καταλάβουν ότι φέτος είναι αλλιώς και θέτουν σε κίνδυνο τους ίδιους, τις οικογένειες τους την κοινωνία. Τρίτον τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Αύριο ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το υπ.Μεταφορών προκειμένου να αποφασιστούν μέτρα για την αύξηση των δρομολογίων και περιοριστεί ο χρόνος αναμονής και ο συγχρωτισμός.
Η κυβέρνηση νοιάζεται για την καθημερινότητα των πολιτών
Η μάχη με τον κορωνοϊό θα συνεχιστεί για μήνες
Με ατομική ευθύνη και συλλογική υπευθυνότητα πρέπει να ενεργοποιήσουμε το εθνικό μας εμβόλιο, το φιλότιμο
Αγνωστη λέξη το φιλότιμο για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του
Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσει τη δημόσια Υγεία
Το πρόγραμμα Γέφυρα βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση
Το πρόγραμμα καλύπτει και του συνεπείς δανειολήπτες
Αυτή η εβδομάδα είναι μια κρίσιμη εβδομάδα αφύπνισης για τον κορωνοϊό. Για σχεδιασμό ενόψει Δεκαπενταύγουστου. Θα πάρουμε όποια μέτρα χρειάζονται βάσει όσων συστήνουν οι ειδικοί. Αν χρειαστεί πρόσθετα μέτρα θα το δούμε μετά τη σύσκεψη της Δευτέρας
Αυτή τη στιγμή δεν αποτυπώνεται στις μετρήσεις μας κάποια κάμψη [στην τουριστική κίνηση, λόγω αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού], υπάρχουν παλύ ισχυρές ενδείξεις για τον Αύγουστο
Εξετάζεται ένα γενικότερο πλέγμα μείωσης του ΕΝΦΙΑ
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/petsas-syskepsi-deyteras-lifthoyn-prostheta-metra-gia-dekapentaygoysto

Ροή Ειδήσεων