• Αναζήτηση

Κορωνοϊός: Σύσκεψη Κικίλια-Κοντοζαμάνη με διοικητές νοσοκομείων

Στο πλαίσιο της αυξημένης ετοιμότητας όλων των νοσηλευτικών δομών της χώρας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Διαδοχικές συσκέψεις για τον κορωνοϊό

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός, Βασιλης Κοντοζαμάνης πραγματοποίησαν διαδοχικές συναντήσεις εργασίας τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και τους διοικητές όλων των νοσοκομείων της επικράτειας με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ι. Κωτσιόπουλου, του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα και του προέδρου του ΕΚΑΒ- ΕΚΕΠΥ, Νίκου Παπαευσταθίου.

Συνολικά, ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε με 150 διοικητές και υποδιοικητές νοσοκομείων και 7 διοικητές υγειονομικών περιφερειών. Ο κ. Κικίλιας τους είπε ότι πρέπει να γίνει πολλή και συστηματική δουλειά και καθόλου λόγια. Τους τόνισε, δε, ότι στηρίζει την προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα, αλλά είναι ανάγκη να συνεχίσουν με όλες μας τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. 

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τους διοικητές να είναι πολύ προσεκτικοί στη διαχείριση των περιστατικών κορωνοϊού και να μη γίνονται λάθη στις διαδικασίες των πρωτόκολλων, «γιατί αυτά τα πρωτόκολλα μας έφεραν μέχρι εδώ». Τους είπε, επίσης, ότι πρέπει να λειτουργούν όλοι με τους ίδιους κανόνες υπενθυμίζοντας τους ότι υπάρχει και η διαδικασία της αξιολόγησης των διοικητών, οι οποίοι έχουν υπογράψει συμβόλαιο ανταποδοτικότητας βάσει του οποίου πρέπει να πετυχαίνουν συγκεκριμένους στόχους  (π.χ. μείωση στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, προστασία ασθενών, βέλτιστη  οικονομική λειτουργία, σωστός καταμερισμός ευθυνών κτλ). 

Ο γ.γ. Ιωάννης  Κωτσιόπουλος τους εξήγησε πως μπορούν να κάνουν χρηστή οικονομική διαχείριση. Το νοσοκομείο στο Ρίο για παράδειγμα έχει βάλει ήδη σε τάξη τα οικονομικά του. Εν μέσω κορωνοϊού έχουν γίνει πάνω από 7.000 προσλήψεις στην υγεία, εκ των οποίων μόνιμες είναι 3.500 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό. Στόχος είναι να προληφθούν 942 μόνιμοι γιατροί το επόμενο διάστημα. Μέσω μιας ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας έχει μειωθεί στο 1/3 ο χρόνος των διαδικασιών για την πρόσληψης τους. Την επομένη εβδομάδα αναμένεται να αναλάβουν οι πρώτοι 100-150 όλων των ειδικοτήτων.

Επίσημη πρώτη και για την νέα υφυπουργό αρμόδια για θέματα ψυχικής Υγείας Ζωή Ράπτη την οποία καλωσόρισε ο Βασίλης Κικίλιας. Η ιδία είπε ότι είναι πολύ χαρούμενη που είναι σε αυτήν την οικογένεια της υγείας και ότι θέλει να έχουν μια πολύ καλή συνεργασία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Τερψιχόρη» του ξενοδοχείου Χίλτον, μία μέρα μετά την έκτακτη ενημέρωση, για τις τελευταίες εξελίξεις, από τους κύριους Τσιόδρα και Χαρδαλιά.

Ροή Ειδήσεων