• Αναζήτηση

Τουλάχιστον 10 κρούσματα κορωνοϊού μετά από γλέντι γάμου

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης για κρούσματα κορωνοϊού μετά από γλέντι γάμου.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα Voria.gr, το γλέντι, με περίπου 150 άτομα, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 25 Ιουλίου, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Τρίτη αρκετά άτομα εμφάνισαν υψηλό πυρετό, ενώ την Τετάρτη ένας εκ των καλεσμένων διεγνώσθη θετικός στην Covid-19. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μία ημέρα μετά, την Πέμπτη, αρκετά άτομα εμφανίστηκαν στα επείγοντα του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» παρουσιάζοντας πυρετό (έως και πάνω από 40) και ύποπτα συμπτώματα.
Όλοι τους υπεβλήθησαν σε τεστ κορωνοϊού, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι τουλάχιστον οι τρεις βγήκαν θετικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες του Voria.gr, πρόκειται για τον γαμπρό, περίπου 35 ετών, και δύο καλεσμένους. Και οι τρεις εισήχθησαν χθες στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», το οποίο διαθέτει τμήμα Covid-19. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του GRTimes, όμως, που επικαλείται τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», Παναγιώτη Τουχτίδη, τα κρούσματα από το εν λόγω γλέντι γάμου είναι πολλά περισσότερα και συγκεκριμένα 10.

«Αμέσως σήμανε συναγερμός, και από τους δώδεκα ασθενείς τελικά οι δέκα βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και αυτή τη στιγμή γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους», ανέφερε ο κ. Τουχτίδης.

Ο ίδιος τόνισε πως το περιστατικό δείχνει ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. «Δεν συγχρωτιζόμαστε, τηρούμε τις αποστάσεις, γιατί με τέτοιες πράξεις διακυβεύεται όλη η καλή προσπάθεια που έγινε τον προηγούμενο καιρό», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος ανέφερε επίσης πως το γεγονός ότι δεν υπάρχει lockdown και έχει καταργηθεί το μήνυμα για να πας σε νοσοκομείο, δεν σημαίνει ότι μπορούμε ελεύθερα να συγχρωτιζόμαστε στο νοσοκομείο.

«Είναι πολύ εύκολο να βρεθούμε δίπλα σε κάποιον θετικό. Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα βλέπουμε διαρκώς να αυξάνονται οι προσερχόμενοι, ακόμα και για ασήμαντη αφορμή προ lockdown. Σκεφτείτε ότι έχουμε μέση αναμονή 100 άτομα στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και χθες οι δέκα ήταν θετικοί σε κορωνοϊό. Και μπορεί να ήταν στην αναμονή απομονωμένοι μέχρι να βγουν τα τεστ, αλλά μέχρι τότε έδωσαν τα στοιχεία τους και μίλησαν με νοσηλευτές, ενώ δεν γνωρίζουμε πώς έφτασαν εκεί. Άρα λέμε ότι δεν πλησιάζουμε νοσοκομείο, αν δεν πρόκειται για σοβαρό περιστατικό», υπογράμμισε. Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, δύο άτομα νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» (το «Παπαγεωργίου» δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, οπότε ανάλογα με τα συμπτώματα οι ασθενείς είτε παραπέμπονται σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα είτε μπαίνουν σε καραντίνα κατ’ οίκον).

Όπως τόνισαν νοσοκομειακές πηγές του Voria.gr, οι τρεις ασθενείς εμφανίζουν ήπια συμπτωματολογία και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο έως αύριο, προκειμένου να τεθούν υπό κατ’ οίκον περιορισμό.

Συνολικά στο νοσοκομείο «Πανανικολάου» νοσηλεύονται εννέα άτομα με κορωνοϊό, όλοι τους εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Ροή Ειδήσεων