• Αναζήτηση

Μητσοτάκης: Κάποια στιγμή θα γίνει ανασχηματισμός, θα το μάθετε από μένα

«Κάποια στιγμή προφανώς και θα γίνουν αλλαγές στην κυβέρνηση», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι «δεν είναι της στιγμής να γίνουν οι αλλαγές και όταν είναι θα το μάθετε από μένα». «Όταν κρίνω ότι θα υπάρξει ανάγκη να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, αυτές θα γίνουν», είπε επίσης.

Άλλα σημεία της συνέντευξης Μητσοτάκη:
-Η δυσκολότερη απόφαση ήταν να κλείσουμε τη χώρα με πολύ δραστικό τρόπο. Ήταν δύσκολο ότι έπρεπε να προστατεύσουμε την ασφάλεια των πολιτών και γνώριζα ότι θα οδηγούσα την οικονομία σε βαθειά ύφεση. Η χώρα είναι πιο ισχυρή παρά την βαθειά ύφεση.

-Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

-Αυτό που με ενδιαφέρει στις μετρήσεις είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Οι μετρήσεις δείχνουν ότι η χώρα πάει πολύ καλά.

-Ο Έβρος ήταν στο δικό μου μυαλό τελείως αυτονόητη απόβαση. Δεν προβληματίστηκα ιδιαίτερα. Αντίθετα για το κλείσιμο της χώρας έπρεπε να συζητήσω και να συλλέξω αποφάσεις. Συζήτησα με τον κ. Τσιόδρα.

-Αποδείξαμε ως χώρα και κράτος ότι μπορούμε να φέρουμε εις πέρας δύσκολες ασκήσεις όπως αυτή με τον κορωνονοϊό. Όταν συζητώ με τους ευρωπαίους είναι σαφές ότι είμαστε μια χώρα που ξέρει και μπορεί να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις.

-Για Σερβία ενημερώσαμε και η απόφαση έγινε κατανοητή.Έχουμε ένα σύγχρονο αλγόριθμο που τον βελτιώνουμε και μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις

-Ο Ιούλιος πολύ δύσκολος μήνας για τον Ελληνικό Τουρισμό.

-Όσο περνούν οι μέρες τόσο πιο πολύ θέλουν να έλθουν στην Ελλάδα από αυτούς που σκοπεύουν να ταξιδεύσουν

-Εκπέμπουμε την εικόνα μιας σοβαρής χώρας. Αν χρειαστεί θα κλείσουμε πάλι τα σύνορα της χώρας.

-Μαθαίνουμε από τα λάθη μας δεν διστάζουμε να τα αναγνωρίσουμε και να τα διορθώσουμε. Τέτοιο λάθος που κάναμε και το διορθώσαμε ήταν οι διορισμοί των διοικητών νοσοκομείων.

-Άκουσα την κριτική της αντιπολίτευσης και διορθώσαμε το θέμα με τα δωμάτια καραντίνας.

-Η πολίτικη διεύρυνση της ΝΔ σημαδεύτηκε με κριτήρια αξιοκρατικά και όχι πολιτικάΉταν άνθρωποι που μπήκαν σε θέσεις με αξιοκρατικά κριτήρια.

-Κάποια στιγμή προφανώς και θα γίνουν αλλαγές στην κυβέρνηση. Δεν είναι της στιγμής να γίνουν οι αλλαγές και όταν είναι θα το μάθετε απο μένα..
-Όταν κρίνω ότι θα υπάρξει ανάγκη να γίνουν διορθωτικές κινήσεις αυτές θα γίνουν

-Με ανησυχούν πολύ και η εξέλιξη του κορωνοϊού και οι συνέπειες στην οικονομία και τα Ελληνοτούρκικα.

-Η προσοχή απόλυτα προσανατολισμένη στα ζητήματα που αφορούν την οικονομία. Όταν χρειαστεί να υπάρξουν και αλλά μέτρα στήριξης δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε.

-Η Κυβέρνηση θα κριθεί και από την αποτελεσματικότητα της να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊος. Πριν τον κορωνοϊο η οικονομία πήγαινε πολύ καλά

-Η πρόκληση των επόμενων 12 μηνών είναι η απορρόφηση των κραδασμών της οικονομικής κρίσης και να κάνουμε αλλαγές που υπάρχουν στο οικονομικό μας πρόγραμμα.

-Στους 12 μήνες η Κυβέρνηση παρήγαγε 85 νομοσχέδια. Κάναμε αντιμετώπιση κρίσεων
-Ξεκινήσαμε σημαντικές επενδύσεις στην χώρα.. Βελτιώθηκε η κατάσταση στον τομέα της τάξης και της ασφάλειας.
-Παρά τις δυσκολίες είμαστε συνεπείς απέναντι στο Ελληνικό λαό για τις δεσμεύσεις που δώσαμε.
-Υποστηρίξαμε την οικονομία με ένα συνολικό πακέτο 24 δις.
Θα υποστηρίξουμε την οικονομία μέχρι να έλθουν τα νέα χρήματα από το υφιστάμενο ΕΣΠΑ.

Ο κρατικός προϋπολογισμός και οι υφιστάμενοι Ευρωπαϊκοί πόροι θα στηρίξουν την Οικονομία.

Ροή Ειδήσεων