• Αναζήτηση

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: “Πισώπλατο χτύπημα στον ήδη τραυματισμένο τουρισμό της Μεσσηνίας η ακύρωση των διεθνών πτήσεων της Aegean προς Καλαμάτα”

“Η εντελώς ξαφνική και πλήρως αναιτιολόγητη ακύρωση των διεθνών πτήσεων της Aegean προς Καλαμάτα αποτελεί πισώπλατο χτύπημα στον ήδη τραυματισμένο τουρισμό της Μεσσηνίας.

Η εποχή επιβάλλει την ενσυναίσθηση ευθύνης για το μετριασμό των επιπτώσεων της πανδημίας προκειμένου όλες οι επιχειρήσεις του τουρισμού να διατηρηθούν στα όρια της βιωσιμότητας τους ώστε, όχι μόνο να μην επιβαρύνουν, αλλά να στηρίξουν την εθνική οικονομία. Και αυτό σε μια εποχή που η κατά το δυνατόν συγκράτηση των τουριστικών εσόδων αποτελεί τη μόνη και τελευταία λύση πριν οδηγηθεί η χώρα σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο.

Επιτέλους, θα πρέπει κάποιοι ευνοούμενοι διαχρονικά οικονομικοί παράγοντες να συναισθανθούν το βάρος των ευθυνών τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και να συνεισφέρουν αυτό που τους αναλογεί.

“Μεμονωμένες λοιπόν πρακτικές που καθοδηγούνται από το ατομικό και μόνο επιχειρηματικό συμφέρον ,χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το συλλογικό όφελος στον τουρισμό , μας κάνουν να πιστεύουμε ότι όχι μόνο εμείς οι ξενοδόχοι κληθήκαμε μόνοι μας να τραβήξουμε το κάρο της οικονομίας, αλλά κάποιοι πήραν και το …. καμουτσίκι!”

Καλούμε την Περιφέρεια αλλά και τα αρμόδια Υπουργεία να πάρουν άμεσα θέση και να δώσουν λύση στο πρόβλημα που αντιβαίνει στη λογική της συστράτευσης την οποία, όπως φαίνεται, κάποιοι την ερμηνεύουν κατά το δοκούν”.

Για την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Καραλής

Ροή Ειδήσεων