• Αναζήτηση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΑΡΗ ΜΑΝΗ: Εθελοντικοί καθαρισμοί στον Δήμο Δυτικής Μάνης

Ο σύλλογος Καθαρή Μάνη πραγματοποίησε δύο εθελοντικούς καθαρισμούς τον μήνα Ιούνιο σε συνεργασία με κατοίκους των χωριών Αγιος Νικόλαος και Άγιος Νίκων. Καθαρίσαμε την παραλία Πανταζή και τους δρόμους πέριξ αυτής καθώς και τον κεντρικό δρόμο του Άγιου Νίκωνα . Οι κάτοικοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό και στο τέλος είδαν έκπληκτοι να γεμίζουν τα αγροτικά αυτοκίνητα με πλήθος σκουπιδιών τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ανακυκλώσιμα μπουκάλια, ποτήρια κτλ η ποσότητα των οποίων δεν είναι εμφανής οταν περνάμε δίπλα τους με το αυτοκίνητό μας.
Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτές τις δράσεις είναι ότι το περιβάλλον που ζούμε είναι το μεγάλο σπίτι μας. Οφείλουμε να το προστατεύουμε , να το σεβόμαστε και να μην πετάμε τα σκουπίδια μας στους δρόμους , στις παραλίες κ.α. Ο ευσυνείδητος πολίτης δεν περιμένει από το κράτος και τον δήμο αλλά αγαπά και κάνει ότι καλύτερο μπορεί για την φύση μέρος της οποίας είμαστε κι εμείς. Πάιρνει μαζί του σακούλες και γάντια και μαζεύει τα δικά του αλλά και άλλα σκουπίδια που ρυπαίνουν το περιβάλλον. Γίνεται έτσι παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.
Ευχαριστούμε θερμά τους κατοίκους των χωριών που συμμετείχαν στις δράσεις καθώς και τον τοπικό πρόεδρο του Άγιου Νίκωνα κ Βασίλειο Γερακάρη , τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Άγιος Νίκων κ Πέτρο Ανδροβιτσανέα και το κέρασμα στον φούρνο ‘Μανιάτικα Αρτοποιήματα” από τον ιδιοκτήτη κ Σαξιώνη και τον επικεφαλής των Ενεργων Πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο κ Ανδροβιτσανέα Βαγγέλη.
με εκτίμηση
Σοφία Χριστοφιλοπούλου
πρόεδρος του συλλόγου Καθαρή Μάνη
ιατρός παθολόγος

Ροή Ειδήσεων