• Αναζήτηση

Μητσοτάκης: Ανακοινώνουμε νέα μέτρα στήριξης ύψους 3,5 δισ ευρώ

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συνεδρίαση της «Ωρας του Πρωθυπουργού», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντάει σε επίκαιρη ερώτηση της Φώφης Γεννηματά για την Εργασία και την Οικονομία και να ανακοινώνει νέα μέτρα στήριξης ύψους 3,5 δις. ευρώ.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο Ελληνικό στην τελετή εγκαινίων της έναρξης των εργασιών για τη μετατροπή του πρώην αεροδρομίου στο μεγαλύτερο πάρκο της Μεσογείου.

Μητσοτάκης: Ανακοινώνουμε νέα μέτρα στήριξης ύψους 3,5 δισ.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης ύψους 3,5 δις. Ευρώ. Συγκεκριμένα ο κ.Μητσοτάκης είπε από το βήμα της Βουλής:

Μηδενίζουμε προκαταβολή φόρου για επιχειρήσεις ο τζιρος του α εξαμήνου είναι κατά 35% χαμηλότερος από αυτόν του 2019. Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις θα κυμαίνεται από 30% έως 70%.
Μηδενίζουμε προκαταβολή φόρου για εποχικές επιχειρήσεις για το τρίμηνο Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Αυτές δηλαδή που καταγράφουν τουλάχιστον το 50% του τζίρου τους το γ΄ τρίμηνο του έτους.
Επεκτείνεται η δυνατότητα αναστολής των εργαζομένων σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων του τουρισμού.
Επιδοτούνται κατά 60% οι εργοδοτικές εισφορές και τον Αύγουστο.
Μισή προκαταβολή θα πληρώσουν όσοι επαγγελματίες δεν έχουν υποχρέωση υποβολής ΦΠΑ.
Εγκαινιάζουμε 3ο γύρο επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 1 δισ. που θα αφορά και ατομικές επιχειρήσεις και χωρίς ταμειακή μηχανή. Την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει η εκταμίευση ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ σε περίπου 100.000 επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής.
Βιώνουμε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση και δεν το κρύψαμε ποτέ, τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της προέδρου της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά με θέμα: «Σε νέα αδιέξοδα στην οικονομία και την εργασία οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησης» στο πλαίσιο της “Ωρας του Πρωθυπουργού.

Τώρα είδα ότι δεν επιμείνατε πολύ σε αυτό και καλά κάνατε γιατί το να επικαλείται κανείς ότι η κρίση υπήρχε πριν τον κορονοϊό δεν αντέχει σε καμία απολύτως κριτική αν δει κανείς τα αποτελέσματα της οικονομίας, ανέφερε απευθυνόμενος στην κ. Γεννηματά.

Και συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης: Δεν ισχυρίζομαι ότι η οικονομία στη φάση που βρισκόμαστε μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Αυτό το οποίο έχουμε καταφέρει είναι να αποτρέψουμε μια απότομη αύξηση της ανεργίας. Το Κράτος ανέλαβε το κόστος μισθοδοσίας του ιδιωτικού τομέα. Αυτό θα έπρεπε να είναι η φαντασίωση κάθε κεντροαριστερής κυβέρνησης. Δεν συζητάμε ποιες είναι οι δεξιές, οι αριστερές λύσεις. Η προστασία απασχόλησης η πρώτη μας προτεραιότητα.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας της Φώφης Γεννηματά
Επιτέλους αυξήστε τα ποσά ενίσχυε ανταποκριθείτε στις ανάγκες δώστε στις τράπεζες να καταλάβουν ότι έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές από χρήματα του ελληνικού λαού και έχει έρθει η ώρα να βάλουν γερά πλάτη για να σταθεί στα πόδια της η οικονομία και να μην υπάρξει αφελληνισμός της οικονομίας.
Διαμορφώνετε συνθήκες εργασιακές ζούγκλας το πρόγραμμα Συνεργασία απέτυχε.
Αρνείστε αδικαιολόγητα εδώ και έξι μήνες να κηρύξετε υποχρεωτική την κλαδική σύμβαση στον τουρισμό και στον επισιτισμό αυτό σημαίνει ότι 400.000 σε αυτό τον κλάδο είναι στον αέρα.
Έχετε αφήσει ξενοδόχους να εκβιάζουν τους εργαζόμενους τους και να υπογράφουν χαρτί ότι δεν θα προσληφθούν το 2021.
Ο δρόμος που ακολουθείτε εγκαταλείπει τους πολλούς στηρίζει μόνο τους λίγους και εις καιρός θα κριθείτε γι’ αυτό μην επαναπαύεστε από το ωσαννά των προσωρινών δημοσκοπήσεων ούτε και από την ανεπάρκεια και την αναξιοπιστία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στη χώρα υπάρχουν δύο δρόμοι ο ένας ο δρόμος της δήθεν επιστροφή στην κανονικότητα συντηρητικός ο δρόμος των λίγων που επιλέγετε εσείς ο άλλος δρόμος είναι ο δρόμος της νέας αλλαγές ο δρόμος που προτείνουμε εμείς και γι’ αυτό μαζί με την ελληνική κοινωνία δουλεύουμε το νέο κοινωνικό συμβόλαιο της νέας αλλαγές.
Πρόταση εναλλακτική προοδευτική που δίνει διέξοδο ελπίδα και προοπτική στον ελληνικό λαό γι’ αυτό είμαστε εδώ. Το κίνημα αλλαγής είναι ασπίδα στην δημοκρατία και στήριγμα στην ελληνική κοινωνία

Ροή Ειδήσεων