• Αναζήτηση

Πτήσεις Καραλή στον ουρανό της Καλαμάτας

Πτήσεις στον ουρανό της Καλαμάτας κάνει από την Τρίτη ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο πρωταθλητής του επί κοντώ ξεκίνησε προπονήσεις στο Δημοτικό στάδιο της πόλης και θα παραμείνει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για προετοιμασία δύο εβδομάδων.

Προσκεκλημένος του φίλου και συναθλητή του, προπονητή της Ακαδημίας του ΓΣ ΑΚΡΙΤΑ 2016 στο επί κοντώ, Παναγιώτη Λάσκαρη, ο 21χρονος άλτης ξεκίνησε προπονήσεις υπό τις οδηγίες του προπονητή του Παναγιώτη Συμεωνίδη,

Ο Καραλής, ο οποίος θεωρείται το next big thing στον στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό έχει ατομικό ρεκόρ 5,80 μ. στον κλειστό και 5,71 μ. στον ανοιχτό. Το 2021 θα διεκδικήσει τη διάκριση στις κορυφαίες διοργανώσεις και στόχος του είναι να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τον χειμώνα, όπου υπάρχουν δύο διοργανώσεις κι έπειτα θα κοιτάξει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ποιός είναι ο Καραλής
Γεννήθηκε στις 20/10/1999 στην Αθήνα. Με τον αθλητισμό ασχολείται από το 2012 και εκτός από το άλμα επί κοντώ, έχει ασχοληθεί με τάε κβο ντο, το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Ο πατέρας του κατάγεται από τον Πύργο Ηλείας και η μητέρα του από την Ουγκάντα.

Όνειρο του είναι να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ η καλύτερη στιγμή έως τώρα στην αθλητική του πορεία ήταν το 2015 όταν το ίνδαλμά του, ο Σεργκέι Μπούμπκα , του πέρασε στο λαιμό το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ18 στην Κολομβία.

Το 2016 έσπασε τρεις φορές το παγκόσμιο ρεκόρ και ψηφίστηκε από την ευρωπαϊκή ολυμπιακή επιτροπή ως ο καλύτερος παίδας αθλητής της Ευρώπης από όλα τα ολυμπιακά αθλήματα, στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Τον Μάρτιο του 2017 έγινε ο νεαρότερος Ευρωπαίος αθλητής που συμμετείχε σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στο αγώνισμα του επί κοντώ και ο μικρότερος ποτέ Ελληνας άνδρας, που αγωνίστηκε στην διοργάνωση, στην ιστορία του θεσμού. Στον ελεύθερο του χρόνο του, του αρέσει να παίζει κιθάρα.

Ροή Ειδήσεων