• Αναζήτηση

Σταϊκούρας: Η μείωση προκαταβολής φόρου θα φτάσει σε κάποιες περιπτώσεις το 100%

Τη βούληση της κυβέρνησης να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη της οικονομίας επιβεβαίωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η κυβέρνηση οριοθετεί το πρόβλημα που προκύπτει από την πανδημία του κορωνοϊού και έκανε ειδική αναφορά στην άσκηση για τρίτη επιστρεπτέα προκαταβολή αλλά και στην «γενναία» μείωση της προκαταβολής φόρου που θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

«Υπάρχει και η προκαταβολή φόρου που θα υλοποιήσουμε μέσα στον Ιούλιο και θα είναι γενναία», είπε ο κ. Σταϊκούρας αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο σε ορισμένες περιοχές να μην υφίσταται προκαταβολή φόρου.

Το Αύγουστο πιθανώς η τρίτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής
Αναφορικά με την τρίτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι αν υλοποιηθεί αυτό θα γίνει τον Αύγουστο, κάτι που, όπως εξήγησε θα εξαρτηθεί από «το πόσα χρήματα θα εκταμιευθούν» στην δεύτερη φάση του συγκεκριμένου προγράμματος».

Σταϊκούρας: Αν βρεθεί εμβόλιο το 2020 θα καλύψουμε τις απώλειες το 2021
Κληθείς να σχολιάσει την πορεία της οικονομίας, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι δεν υπάρχει κατάρρευση και για αυτό η κυβέρνηση παίρνει αυτά τα μέτρα «που είναι πρωτόγνωρα σε ένταση και ταχύτητα». «Κάποιες επιπτώσεις λόγω της μεγάλης συρρίκνωσης του τουρισμού θα γίνουν ορατές από τον Σεπτέμβριο και μετά. Θα εκδηλωθούν δυσκολίες αλλά υπάρχει ρευστότητα που δίνει η ελληνική κυβέρνηση», εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, εξήγησε ότι αν βρεθεί εμβόλιο ή κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή εντός του 2020 θα καλυφθεί το σύνολο των απωλειών το 2021. Σε διαφορετική περίπτωση αυτό θα «πάρει λίγο περισσότερο» σημείωσε και κάλεσε το τραπεζικό σύστημα «να συμβαδίσει με την κυβέρνηση ώστε οι επιπλέον πόροι να εκταμιευθούν μέσα στον Ιούλιο».

Ροή Ειδήσεων