• Αναζήτηση

Δώρο Πάσχα: Πότε εκπνέει η προθεσμία για την καταβολή του -Τι πρέπει να κάνουν οι εργοδότες

Ελάχιστες ημέρες απομένουν προκειμένου να καταβληθεί το Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν καταθέσει τα ποσά του Δώρου Πάσχα μέχρι την προσεχή Τρίτη, 30 Ιουνίου. Στη συνέχεια, ωστόσο, το κράτος θα καλύψει ποσοστό του Δώρου για τους εργαζόμενους που είχαν τεθεί σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας.

Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, οι εργοδότες θα πρέπει να υποβάλλουν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου το έντυπο για το Δώρο Πάσχα 2020, ώστε να εξασφαλίσουν το μερίδιο που θα καλύψει το κράτος. Αυτή η διαδικασία γίνεται μέσα από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, και την ενότητα «Υπεύθυνη Δήλωση Επιχειρήσεων – Εργοδοτών για το επίδομα εορτών Πάσχα έτους 2020, για το οποίο βαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός».
Η σχετική πλατφόρμα για το Δώρο Πάσχα 2020 θα ανοίξει την 1η Ιουλίου και θα κλείσει στις 10 του μηνός. Οι εργοδότες – επιχειρήσεις θα πρέπει να σημειώσουν τα εξής στοιχεία στο έντυπο του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για το Δώρο Πάσχα:

τα στοιχεία της επιχείρησης
IBAN τραπεζικού λογαριασμού
στοιχεία εργαζόμενων
το τμήμα του Δώρου Πάσχα 2020 (μεικτές αποδοχές εργαζόμενου, αναλογούσες εργοδοτικές εισφορές και κρατήσεις) που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής σύμβασης εργασίας
O e-ΕΦΚΑ εξέδωσε χθες αναλυτικές οδηγίες προς τις επιχειρήσεις για τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις για το Δώρο Πάσχα, με τις οποίες εξηγεί, μεταξύ άλλων, σε ποια πεδία καταχωρίζονται τα ποσά.

Ροή Ειδήσεων