• Αναζήτηση

Ο «χρησμός» Μητσοτάκη για τον ανασχηματισμό: Προανήγγειλε «διορθωτικές κινήσεις» στην κυβέρνηση

Ασφυκτικό… πρέσινγκ έκαναν στον Κυριάκο Μητσοτάκη οι δημοσιογράφοι που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό στο Ισραήλ, μήπως βγάλουν «είδηση» για τον ανασχηματισμό.

Ρώτησαν λοιπόν τον Κυριάκο Μητσοτάκη – μετά την συνάντησή του με τον Μπενζαμίν Ντανιάχου – αν σκέπτεται όντως να προβεί σε ανασχηματισμό.

«Εγώ, όπως ξέρετε, τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι…», απάντησε με χιούμορ ο Πρωθυπουργός κληθείς να σχολιάσει τα σχετικά σενάρια. Ωστόσο οι δημοσιογράφοι επέμεναν και τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόσθεσε: «Χρησιμοποιείτε λάθος λέξη, η σωστή είναι: διορθωτικές κινήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπ Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είχε προαναγγείλει χθες ότι μετά την 1η Ιουλίου θα γίνουν αλλαγές όπου χρειάζονται στο κυβερνητικό σχήμα.

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός συνομιλώντας με δημοσιογράφους στην Ιερουσαλήμ, ανέφερε για τις σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ: «Η στρατηγική σχέση είναι δεδομένη. Η σχέση Ελλάδας – Ισραήλ είναι μια σχέση με βάθος και περιεχόμενο. Επιδιώκουμε να τη διευρύνουμε και σε νέα πεδία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για τομείς όπως η αμυντική βιομηχανία, ο τουρισμός και ο ξενοδοχειακός κλάδος, η πράσινη οικονομία και η διαχείριση των υδάτων, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες.

Ειδικότερα, ανέφερε: «βλέπω τεράστιο ενδιαφέρον και στο κομμάτι της υψηλής τεχνολογίας για τον απλούστατο λόγο ότι η πλευρά του Ισραήλ έχει σημαντικές επιχειρήσεις κι εμείς έχουμε τους μηχανικούς, το ανθρώπινο κεφάλαιο αλλά και την πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή αγορά».

Ερωτηθείς για την προκλητικότητα της Τουρκίας, ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι συζητήθηκε το θέμα στη συνάντηση με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό σημειώνοντας: «Έθεσα τη μεγάλη εικόνα του αποσταθεροποιητικού ρόλου της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο». Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις της Τουρκίας για την Συμφωνία Οριοθέτησης Θαλάσσιων Ζωνών Ελλάδας-Ιταλίας, τόνισε: «Διαβάζω με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις Τούρκων αξιωματούχων για τη Συμφωνία, οι οποίες είναι αντικρουόμενες».

Ροή Ειδήσεων