• Αναζήτηση

Ντ. Νικολάκου: «Δικαιώθηκε το έργο μας στον Τουρισμό»

Εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίηση μας για τη δικαίωση του έργου μας στον τομέα του τουρισμού, μέσω ενός ακόμα Διεθνούς βραβείου των «Tourism Awards 2020».Τα βραβεία-θεσμός του ελληνικού τουρισμού αναδεικνύουν τους άριστους, τους τολμηρούς και τους καινοτόμους.

Το project «MYTHICAL TRAILS», στα μυθικά μονοπάτια της Πελοποννήσου, με πρότυπο το Menalon Trail, απέσπασε το Silver βραβείο στην κατηγορία Strategy: «Τουριστική ανάπτυξη/Συνεισφορά στην τοπική ή εθνική οικονομία».

Η πολιτική μας απόφαση να σχεδιάσουμε ένα δίκτυο πεζοπορικών μονοπατιών 1.000χλμ. εξασφαλίζοντας 1.000.000€ μέσω ΠΔΕ και η συνεργασία μας με την ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ., αναδείχθηκε ως το μεγαλύτερο έργο κοινωνικής οικονομίας που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.

Το έργο αυτό ξεκίνησε από το Δεκέμβριο του 2018 και υλοποιείται από 15 κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις και φορείς με πρότυπο το μοντέλο του Menalon Trail.

Η διάκριση αποκτά ιδιαίτερη σημασία με δεδομένο το μεγάλο ανταγωνισμό που υπήρξε στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Ευχαριστούμε όλους όσοι πίστεψαν στο όραμα μας και μας εμπιστεύτηκαν (εθελοντές, φορείς, συλλόγους) καθώς και την ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ, έτσι ώστε όλοι μαζί καταφέραμε μια εξαιρετικά τιμητική διάκριση που δίνει υπεραξία στο τουριστικό προϊόν των εναλλακτικών μορφών τουρισμού της Πελοποννήσου, κάτι το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία στην μετά-κορωνοϊό εποχή.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στην ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ., η οποία απέσπασε την κορυφαία διάκριση του Platinum βραβείου στην κατηγορία Specialty Travel (ειδικές μορφές τουρισμού), θέτοντας για μια ακόμη φορά την Πελοπόννησο στην κορυφή ενός διεθνούς διαγωνισμού και ελπίζουμε να συνεχιστεί η συνεργασία της με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Καλούμε τον κ.Νίκα να συνεχίσει το σημαντικό έργο που του παραδώσαμε στον τομέα του τουρισμού και στη συγκεκριμένη περίπτωση άμεσα να επεκτείνει την ανάδειξη των μονοπατιών σε περίπου 600χλμ., που ήδη έχουν σχεδιαστεί.

Με δεδομένη την ανάγκη συνεχούς συντήρησης των μονοπατιών, οφείλει η Περιφερειακή Αρχή να μεριμνήσει για την εξασφάλιση πόρων που απαιτούνται, έτσι ώστε να διατηρηθεί το υψηλό προφίλ της Περιφέρειας μας σε ότι αφορά τις ευφυείς, καινοτόμες και πρωτοποριακές δράσεις τουριστικής ανάπτυξης.

* Ντίνα Νικολάκου Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου στην Παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη

Ροή Ειδήσεων