• Αναζήτηση

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: “ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους πολιτικούς και θεσμικούς εκπροσώπους, να στηρίξουν την προσπάθειά μας χωρίς υστεροβουλίες και προσωπικές σκοπιμότητες”

“Το τριήμερο της αργίας αποτελεί το crash test για την ομαλή επαναλειτουργία των ξενοδοχείων και των επιχειρήσεων του τουρισμού που άνοιξαν στη Μεσσηνία με μειωμένο αριθμό, λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών συνθηκών που επικρατούν από τις ασάφειες γύρω από τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλλεται να εφαρμόσουν.

Βρισκόμαστε ενώπιον μιας κατάστασης που απαιτεί εκπαίδευση για να μην έχουμε τον κίνδυνο από παραλείψεις που μπορούν να οδηγήσουν σε ατυχή περιστατικά αλλά και να δυσφημίσουν την περιοχή μας. Η αποδοχή, συνεπώς, εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου του αιτήματος μας για ανάληψη πρωτοβουλίας με στόχο τη στήριξη των προσπαθειών μας στο δύσκολο από πλευράς υγειονομικών κανόνων νέο καθεστώς λειτουργίας των ξενοδοχείων είναι σαφές ότι θα συμβάλει στην ομαλή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων. Για το λόγο αυτό, θεωρούμε ότι η ανάθεση της τηλεκατάρτισης των στελεχών και εργαζομένων στις ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις αποτελεί μονόδρομο και ήταν ατυχής η ενέργεια αυτών που φρόντισαν να εγείρουν εμπόδια στο όνομα της οιασδήποτε αντιπολιτευτικής τους τακτικής.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι, σε αυτή τη συγκυρία, η εξειδίκευση και η εκπαίδευση των στελεχών και εργαζομένων στα μέτρα προστασίας Covid 19 και η αντιμετώπιση των προβλημάτων από την καθημερινή διαχείριση των πελατών είναι συνυφασμένη με την επάνοδο στην τουριστική κανονικότητα από την οποία θα στηριχθούν οι τοπικές οικονομίες.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους πολιτικούς και θεσμικούς εκπροσώπους, να στηρίξουν την προσπάθειά μας χωρίς υστεροβουλίες και προσωπικές σκοπιμότητες γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με κάποια αισιοδοξία. Διαφορετικά χαμένοι θα είμαστε όλοι και όχι μόνο τα ξενοδοχεία και οι τουριστικές επιχειρήσεις. Καλό θα είναι λοιπόν, οι αντιμαχόμενες παρατάξεις στην Περιφέρεια και σε άλλους χώρους της πολιτικής να εξαιρέσουν από το πεδίο αντιπαράθεσης τον τουρισμό που αποτελεί την μόνη ελπίδα για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Για την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Καραλής”.

Ροή Ειδήσεων