• Αναζήτηση

Ψή­φι­σμα για τις ζη­μι­ές που προ­κλή­θη­καν στην ε­λαι­ο­καλ­λι­έρ­γεια α­πό τον καύ­σω­να ε­νέ­κρι­νε το Δ.Σ. Οι­χα­λί­ας

«Το Δη­μο­τι­κό Συμ­βού­λιο Οι­χα­λί­ας με­τά και τον πρό­σφα­το και πρω­το­φα­νή καύ­σω­να που προ­ξέ­νη­σε με­γά­λη ζη­μιά στην καρ­πό­δε­ση των ε­λαι­ο­δέν­δρων σε ό­λη τη Πε­ρι­φε­ρεια­κή Ε­νό­τη­τα Μεσ­ση­νί­ας και ι­δι­αί­τε­ρα στο Δή­μο Οι­χα­λί­ας, λό­γω των πρω­τό­γνω­ρων, για την ε­πο­χή, υ­ψη­λών θερ­μο­κρα­σι­ών, εκ­δί­δει το πα­ρόν Ψή­φι­σμά του με σκο­πό την δι­εκ­δί­κη­ση, α­πό τον αρ­μό­διο Υ­πουρ­γό Α­γρο­τι­κής Α­νά­πτυ­ξης και Τρο­φί­μων, κα­θώς και τον Πρό­ε­δρο του ΕΛΓΑ, των κα­τάλ­λη­λων χρη­μα­το­δο­τή­σε­ων μέ­σω Κρα­τι­κών Οι­κο­νο­μι­κών Ε­νι­σχύ­σε­ων, προ­κει­μέ­νου να α­πο­ζη­μι­ω­θούν οι πλη­γέν­τες ε­λαι­ο­πα­ρα­γω­γοί. Δε­δο­μέ­νων α)του κα­νο­νι­σμού του ΕΛΓΑ, ο ο­ποί­ος δεν προ­βλέ­πει α­πο­ζη­μί­ω­ση των ε­λαι­ο­πα­ρα­γω­γών λό­γω καύ­σω­να στο στά­διο της αν­θο­φο­ρί­ας.

β) της με­γά­λης συρ­ρί­κνω­σης του ει­σο­δή­μα­τος των ε­λαι­ο­πα­ρα­γω­γών α­πό την πτώ­ση της τι­μής του ε­λαι­ο­λά­δου τα τε­λευ­ταί­α χρό­νια.

και γ) των α­πο­τε­λε­σμά­των της παν­δη­μί­ας του κο­ρο­νο­ϊ­ού στην οι­κο­νο­μί­α και δη στον πρω­το­γε­νή το­μέ­α, θε­ω­ρού­με υ­πο­χρέ­ω­σή μας να συμ­βάλ­λου­με τα μέ­γι­στα, α­παι­τών­τας τη λή­ψη μέ­τρων προς ε­πί­λυ­ση των προ­βλη­μά­των και την ά­με­ση α­πο­ζη­μί­ω­ση των πλη­γέν­των ε­λαι­ο­πα­ρα­γω­γών.»

Ροή Ειδήσεων